KKM'lere hesap açılırken yapılan ödemeler iptal edildi

KKM'lere hesap açılırken yapılan ödemeler iptal edildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), çeşitli hesaplarda 1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek hesaplarda verilecek ek menfaat...

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son dönemde çok tartışılan mevduat sahiplerine "ön ödeme, prim vb" göbö konularla ilgili olarak bankalara yönelik bir açıklamada bulundu. Buna göre 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek hesaplarda ek menfaat veya getiriler vade sonundan önce ödenemeyecek.

TCMB'den bankalara gönderilen yazılı açıklamada, Türk Lirası Mevduat ve Katılıma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi, Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılma Sistemi (Yuvam) Hesapları ve Altın Cinsinden Fiziki Varlıkların Finansal Sisteme Kazandırılması hakkındaki tebliğlerin uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

1 Haziran tarihinden itibaren açılacak ya da yenilenecek hesaplara ilişkin ek menfaat veya getiri sunulmasında, ilave her türlü ek ödemenin vade sonunda bankalar tarafından yapılan faiz hesaplamasına dahil edilmesi ve bu durumun TCMB'ye bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, TCMB tarafından gerçekleştirilecek kur farkı ödemelerinin, faiz ve ek menfaat veya getiri toplamını aşmaması gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca, "Bu tarihten itibaren açılacak veya yenilenecek hesaplarda ek menfaat ve getirinin Türk lirası cinsinden verilmesi ve ek menfaat veya getirilerin vade sonunda ödenmesi (peşin ödeme yapılmaması) hususlarında dikkatli olunması gerektiği" ifade edildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler