Bakฤฑr fiyatlarฤฑ, bugรผn hafif yรผkseldi, ancak รin’in teลvik รถnlemlerinin talep endiลesini hafifletememesinin ardฤฑndan haftayฤฑ dรผลรผลle kapatma yolunda ilerliyor.
Londra Metal Borsasฤฑ’nda (LME) รผรง aylฤฑk bakฤฑr, TSฤฐ 06.44’te %0,3 artฤฑลla 9.536 dolar/tona yรผkselirken, ลanghay Vadeli ฤฐลlemler Borsasฤฑ’nda (SHFE) Aralฤฑk vadeli bakฤฑr kontratฤฑ, %0,1 artฤฑลla 76.600 yuan/tona (10.749,97 dolar) รงฤฑktฤฑ.
LME’de bakฤฑr รผst รผste dรถrdรผncรผ haftalฤฑk dรผลรผลรผnรผ gerรงekleลtirmeye hazฤฑrlanฤฑyor. SHFE’de bakฤฑr da haftalฤฑk dรผลรผลe doฤru ilerliyor.
รin, bรผyรผmeyi desteklemek iรงin bir dizi destekleyici รถnlem aรงฤฑkladฤฑ ancak ลimdiye kadarki destek รถlรงeฤi talep endiลelerini ortadan kaldฤฑramadฤฑ.
LME’de alรผminyum %1,7 dรผลรผลle 2.605,50 dolar/tona geriledi ve hammadde arzฤฑ endiลesiyle bir รถnceki seansta ulaลtฤฑฤฤฑ yaklaลฤฑk beล ayฤฑn en yรผksek seviyesinden geri รงekildi.
LME’de รงinko %1,4 dรผลรผลle 3.130 dolar/tona geriledi, ancak dรผn 20 ayฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลtฤฑktan sonra yakฤฑn vadeli arzฤฑn sฤฑkฤฑลฤฑklฤฑฤฤฑ nedeniyle haftalฤฑk kazanรง elde etmeye hazฤฑrlanฤฑyor.
Bir analist, โMetallerin talepteki yavaลlamayฤฑ gรถz ardฤฑ ederek arz kesintisi ya da cevher kฤฑtlฤฑฤฤฑ hikayelerine kendini kaptฤฑrmasฤฑ ilk kez olmuyor. Ancak bรถyle zamanlarฤฑn รงoฤunda fiyatlar birkaรง aylฤฑk dรผลรผล eฤilimine girdiโ yorumunu yaptฤฑ.
Analist, LME’de bakฤฑrฤฑn 9.200 dolar/tona kadar dรผลebileceฤini bekliyor.
LME’de nikel %0,4 dรผลรผลle 16.230 dolar/tondan, kurลun %0,2 dรผลรผลle 2.070 dolar/tondan ve kalay %0,4 dรผลรผลle 31.000 dolar/tondan iลlem gรถrdรผ.
SHFE’de alรผminyum %1,2 dรผลรผลle 20.785 yuan/tondan, รงinko %0,4 dรผลรผลle 25.245 yuan/tondan, kalay %0,4 dรผลรผลle 253.750 yuan/tondan, nikel %0,3 artฤฑลla 126.310 yuan/tondan ve kurลun %0,2 artฤฑลla 16.790 yuan/tondan iลlem gรถrdรผ.







