Bank Asya 80 şube kapattı

Bank Asya 80 şube kapattı

Bank Asya KAP'a gönderdiği açıklamada 80 şubenin kapatıldığını 1.708 personelin ise işten çıkartıldığını bildirdi

A+A-

Bank Asya Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada 80 şubenin kapatıldığını 1.708 personelin ise işten çıkartıldığını bildirdi. Açıklamada 80 şube ve 1708 kişi rakamları 2013 yılı sonuna oranla verildi ancak kapatma ve işten çıkartma tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Basında Bank ASya'nın bazı şubelerinin diğer şubelerle birleştirilme yoluyla kapatıldığı ve 1000'in üstünde kişinin işten çıkartıldığına dair haberler yer almış ancak Bank Asya bu konuda net bir açıklama yapmamıştı.

Bank ASya AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerginliğin en üst seviyeye çıktığı Aralık 2013'ten beri cemaate yakın olduğu iddiasıyla zor dönem geçiriyor. Ciddi oranda mevduat çıkışı yaşanan bankanın yabancı ortak görüşmelerinden de sonuç çıkmamıştı.

Hükümete yakın yayın organları son dönemde, Bank Asya'nın çok sayıda şubesini fiilen kapattığını ancak resmi kapanış yapılmadığı için ilan edilemediğini yazmıştı. Banka'nın KAP'a gönderdiği açıklama ile bu iddialar doğrulanmış oldu.

Banka tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde: 

"Bankamız finansal büyüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda, Bankamızın 80 adet şubesi diğer şubelerimiz ile birleştirilerek kapatılırken, personel sayımız 2013 yılı sonuna göre 1.708 kişi azalmıştır. Bankamız ölçeğinde meydana gelen söz konusu değişim faaliyet giderlerimizi azaltarak 2015 yılı karlılığımıza katkı sağlayacaktır. "

 

BANK ASYA HİSSE DETAY SAYFASI

BANK ASYA 301 MİLYON LİRA ZARAR AÇIKLADI

BORSA BAŞKANI'NDAN BANK ASYA AÇIKLAMASI

BANK ASYA OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.