Bankacılık endeksine dikkat!

Bankacılık endeksine dikkat!

A1 Capital, BIST 100 Endeksi'nin güne pozitif başlamasını bekliyor. Ancak bankacılık hisselerinde satış baskınının artması halinde, endeks geneline yayılabilecek bir hareket yaşanabilir

A+A-

A1 Capital Menkul Değerler'in 16 Ocak 2024 teknik bültenine göre BIST 100 Endeksi'ne orta vadeli düşüş trend direncinin kırılmış olması pozitif görünümü destekliyor. Ancak bankacılık hisselerini yakından takip etmekte büyük fayda var.

A1 Capital bülteni şöyle;

Teknik göstergelere baktığımızda bazı göstergelerin aşırı alım seviyelerine ulaşması sonrasında zayıflama görülüyor. Fakat göstergelerin genelinde pozitif seyrin korunuyor olmasının son günlerde etkili olan trendin devamını desteklediğini söyleyebiliriz. Endeksin güne hafif pozitif başlamasını beklemekle birlikte özellikle geçtiğimiz hafta güçlü değer kazanımları gördüğümüz bankacılık sektör hisselerinin yakından izlenmesini öneriyoruz. Dün banka hisselerine gelen satışların gün içinde karşılanmış olması endekste trendin devamını destekliyor. Ancak banka hisselerinde satış baskısının artması endeksin geneline yayılabilecek bir satış baskısına neden olabilir. Bu nedenle yeni açılacak pozisyonlar için zarar kes seviyelerinin yakın tutulmasını öneriyoruz.

Taşınan pozisyonların ise 7950 desteğinin üzerinde sürdürülebileceğini, ancak bu seviyenin kırılması durumunda ise pozisyonlarda kademeli olarak sat-al stratejisi izlemenin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Endekste 8150 seviyesini ise kısa vadeli ilk direnç olarak takip etmeye devam edeceğiz.

DESTEK 7950 7850 7754

DİRENÇ 8150 8260 8400

 

İlgili Haberler