Bay Kemal, Oğan'la görüşmeden önce taşları temizlemeye çalışıyor

Bay Kemal, Oğan'la görüşmeden önce taşları temizlemeye çalışıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ile yapacağı görüşmeden önce milliyetçi söylemini güçlendirmeyi sürdürüyor

A+A-

14 Mayıs'ta yapılan seçimde rakibi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5,5 puan gerisinde kalan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesi milliyetçi söylemini güçlendiriyor.

Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada “Terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım” dedi. 

14 Mayıs'ta yapılan seçimde Cumhur İttifakı bileşeni MHP yüzde 11 ile tahminlerin iki katına ve yine milliyetçi vurguları öne çıkan Ata İttifakı adayı Sinan Ogan ise yüzde 5,3 oy almıştı.

28 Mayıs'ta yapılacak iki turda anahtar durumuna gelen Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, "mülteciler ve terör"ün kırmızı çizgileri olduğunu açıklamıştı. Hem Erdoğan hem de Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi Oğan ile görüşme yapması bekleniyor. 


Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde sandıktan iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktığını savunarak, şunları kaydetti:

“Milletimin oyunun yarısını bile alamadılar, iktidar partisinin oyları önemli ölçüde eridi. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım. Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, asla da durmayacağım. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. İktidara gelir gelmez uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağım. İki adet torbacıya öldürttüğünüz gerçek ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş’in hesabını kuytuda saklanan suçlulardan soracağım, yanan yürekleri soğutacağım. 28 Mayıs’ta sandığa gitmek hepimizin ahlaki, vicdani ve vatani mecburiyetidir. Biz vatanı sokakta bulmadık, vatanını seven sandığa gelsin.”

İlgili Haberler