Belarus karıştı: Kendini yeni ulusal lider ilan etti

Belarus karıştı: Kendini yeni ulusal lider ilan etti

Belarus'ta muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya, Lukaşenko'nun ülkeye ihanet ettiğini belirterek kendini yeni ulusal lider ilan etti

A+A-

Rusya'nın işgal harekatının devam ettiği Ukrayna'da çatışmalar devam ederken, Rusya ile birlikte hareket eden Belarus'ta muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya dikkat çeken bir adım attı.

Gerçek Gündem'in haberine göre sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tikhanovskaya, Belarus lideri Lukaşenko'nun ülkeye ihanet ettiğini söyleyerek kendini ulusal lider ilan etti.

Tikhanovskaya açıklamasında, "Lukaşenko, ülkemizi Ukrayna'yı işgal harekatının bir parçası yaparak ihanet etti. Bu nedenle, ülkemizin egemenliğini ve bağımsızlığını korumak ve onu güvenlik görüşmelerinde temsil etmek için kendimi Belarus ulusal lideri ilan ediyorum" dedi.

Svetlana Tikhanovskaya, eşi Siarhei Tikhanovskaya'nın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladıktan iki gün sonra tutuklanmasının ardından kendisi aday olarak Lukaşenko'nun rakibi olmuştu.

Svetlana Tikhanovskaya, Lukaşenko'nun hileli olarak nitelenen seçimlerden galip çıkmasının ardından başkent Minsk'te başlayan ve haftalarca süren yüzbinlerce kişinin katıldığı kitlesel protesto eylemlerine destek ve yön vermişti.

Tikhanovskaya, Lukaşenko'nun muhalif siyasetçilere baskılarının artması ve bazı kilit isimleri tutuklaması üzerine Litvanya'ya kaçmıştı.

Ukrayna'yı işgal sürecinde Belarus sınırı, Rus askerlerinin Ukrayna'ya giriş yaptığı noktalardan biri olmuştu.

İlgili Haberler