Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Fed /Hammack: Faiz indirimlerine ara verilmeli

Beth Hammack, enflasyon riskleri ve veri belirsizliฤŸi nedeniyle Fed faiz politikasฤฑ kapsamฤฑnda indirimlere bahara kadar ara verilmesini istedi.
Beth Hammack

Cleveland Fed BaลŸkanฤฑ Beth Hammack, pazar gรผnรผ Wall Street Journal tarafฤฑndan yayฤฑmlanan rรถportajฤฑnda, Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn son รผรง toplantฤฑda รผst รผste faiz indirimine gitmesinin ardฤฑndan รถnรผmรผzdeki aylarda faiz oranlarฤฑnฤฑ deฤŸiลŸtirmeye gerek gรถrmediฤŸini aรงฤฑkladฤฑ. Hammack, mevcut ekonomik veriler ฤฑลŸฤฑฤŸฤฑnda bekle-gรถr politikasฤฑnฤฑn daha saฤŸlฤฑklฤฑ olacaฤŸฤฑnฤฑ savundu.

Beth Hammack, Fed yetkililerinin son birkaรง ayda faiz oranlarฤฑnฤฑ toplamda 75 baz puan dรผลŸรผrmesine neden olan potansiyel iลŸ gรผcรผ piyasasฤฑ kฤฑrฤฑlganlฤฑฤŸฤฑndan ziyade, yรผksek seyreden enflasyon konusunda daha endiลŸeli olduฤŸunu belirtti. Bu duruลŸuyla Beth Hammack, faiz indirimlerine mesafeli yaklaลŸan ลŸahin gรถrรผลŸlรผ yetkililer arasฤฑnda yer aldฤฑ.

Fed faiz politikasฤฑ ve Hammack’ฤฑn enflasyon endiลŸesi

Fed /Hammack: Faiz indirimlerine ara verilmeli Borsatek

Beth Hammack, Wall Street Journal’a yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada Fed’in ลŸu anda yรผzde 3,5 ile yรผzde 3,75 aralฤฑฤŸฤฑnda bulunan gรถsterge faiz oranฤฑnฤฑ deฤŸiลŸtirmesine gerek olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade etti. Cleveland Fed BaลŸkanฤฑ, bu seviyelerin en azฤฑndan bahar aylarฤฑna kadar korunmasฤฑ gerektiฤŸini dile getirdi.

PerลŸembe gรผnรผ gerรงekleลŸtirilen bir podcast rรถportajฤฑnda konuลŸan Hammack, enflasyon konusundaki endiลŸelerine atฤฑfta bulunarak kendi temel senaryosunu paylaลŸtฤฑ. Hammack, enflasyonun hedefe doฤŸru geri รงekildiฤŸine veya istihdam tarafฤฑnฤฑn maddi olarak zayฤฑfladฤฑฤŸฤฑna dair daha net kanฤฑtlar elde edene kadar faizlerin bir sรผre bu seviyede kalabileceฤŸini sรถyledi.

Goolsbee’den sรผrpriz รงฤฑkฤฑลŸ: “Yapฤฑlanlar yeterli, beklemeliydik”

Fed /Hammack: Faiz indirimlerine ara verilmeli Borsatek
Chicago Fed BaลŸkanฤฑ Austan Goolsbee

Fed iรงindeki tartฤฑลŸmalarฤฑn en dikkat รงekici boyutu ise Chicago Fed BaลŸkanฤฑ Austan Goolsbee’den geldi. Genellikle faiz indirimlerini destekleyen gรผvercin duruลŸuyla bilinen Goolsbee, son toplantฤฑda alฤฑnan faiz indirimi kararฤฑna karลŸฤฑ รงฤฑkarak (muhalif kalarak) “bekle-gรถr” cephesine geรงtiฤŸini net bir ลŸekilde ortaya koydu.

Fed /Hammack: Faiz indirimlerine ara verilmeli Borsatek

Goolsbee, 18 Aralฤฑk’taki kararฤฑn ardฤฑndan yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, faiz indirimlerinin รงok hฤฑzlฤฑ ve “รถnden yรผklemeli” yapฤฑlmasฤฑndan rahatsฤฑzlฤฑk duyduฤŸunu belirtti. Chicago Fed BaลŸkanฤฑ, “Eylรผl ve ekim aylarฤฑndaki indirimleri destekledim ancak daha fazla indirim yapmadan รถnce, รถzellikle enflasyon konusunda daha fazla veri gรถrmemiz gerekiyordu” diyerek mevcut indirimin aceleci olduฤŸunu savundu. Goolsbee’ye gรถre, bu kararฤฑ yeni yฤฑla kadar bekletmek “ekonomiye ek bir risk getirmeyecek, aksine daha saฤŸlฤฑklฤฑ veri akฤฑลŸฤฑ saฤŸlayacaktฤฑ.” Bu รงฤฑkฤฑลŸฤฑyla Goolsbee, indirimlerin artฤฑk yeterli seviyeye ulaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve frene basฤฑlmasฤฑ gerektiฤŸini savunan Hammack ile beklenmedik bir ittifak sergilemiลŸ oldu.

DiฤŸer yetkililerden gelen destek sinyalleri

Fed /Hammack: Faiz indirimlerine ara verilmeli Borsatek

New York Fed BaลŸkanฤฑ John Williams da 19 Aralฤฑk Cuma gรผnรผ yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, Tรผketici Fiyat Endeksi’ndeki (TรœFE) son dรผลŸรผลŸรผn kalฤฑcฤฑ ekonomik dรผzelmeden ziyade bazฤฑ “teknik faktรถrler” tarafฤฑndan aลŸaฤŸฤฑ รงekildiฤŸini belirterek ihtiyatlฤฑ olunmasฤฑ gerektiฤŸini vurguladฤฑ. Fed BaลŸkanฤฑ Jerome Powell ise toplantฤฑ sonrasฤฑnda ekonominin gรผรงlรผ olduฤŸunu yinelemekle birlikte, risklerin iki yรถnlรผ olduฤŸunu belirterek hem enflasyon hem de istihdam piyasasฤฑnฤฑ dengede tutmak iรงin aceleci davranmayacaklarฤฑnฤฑ ifade etti.

Beth Hammack’ฤฑn รงizgisi ve siyasi baskฤฑ

Beth Hammack

Beth Hammack’ฤฑn bu son รงฤฑkฤฑลŸฤฑ, aslฤฑnda aylardฤฑr sรผrdรผrdรผฤŸรผ tutarlฤฑ รงizginin bir devamฤฑ niteliฤŸinde. Hammack, kasฤฑm ayฤฑnda MarketWatch’a verdiฤŸi demeรงte, dรผลŸรผk ve orta gelirli ailelerin hayat pahalฤฑlฤฑฤŸฤฑ nedeniyle zorlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek, ลŸartlar deฤŸiลŸmedikรงe daha fazla faiz indirimini desteklemeyeceฤŸini aรงฤฑkรงa sรถylemiลŸti. ร–te yandan, Trump’ฤฑn Fed รผzerindeki gรถlgesinin hissedildiฤŸi bir dรถnemde, hem Hammack hem de Goolsbee gibi farklฤฑ kanatlardan isimlerin “bekleme” noktasฤฑnda buluลŸmasฤฑ, Fed’in รถnรผmรผzdeki aylarda faizleri sabit tutma ihtimalini (pause) neredeyse kesinleลŸtirdi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.455446.46280.03%
EURO 53.089353.0997-0.39%
JAPON YENฤฐ 3.4723.4810.2%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.394957.4182-0.26%
STERLฤฐN 61.557761.58680.1%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85186.85480.11%
RUS RUBLESฤฐ 0.61880.6199-2.23%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4187.530.76%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6260.680.89%
GRAM ALTIN SERBEST P.6329.480.31%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)97.730.96%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)135700.000.44%
HAS ALTIN GRAM (TL)6229.310.89%
SPOT ALTIN KG (TL)134084.000.86%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42605.000.45%
GรœMรœลž/ONS ($)65.160.49%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64332.82 0.3096%
Ethereum 1734.43 0.0875%
Tether USDt 1.00 0.0102%
BNB 590.65 -0.0553%
Solana 72.67 -2.0914%
USDC 1.00 -0.0044%
XRP 1.13 -1.1122%
Dogecoin 0.08 -0.7869%
Toncoin 1.70 1.3163%
Cardano 0.16 -2.1723%
Shiba Inu 0.00 -0.4559%
Avalanche 6.25 -0.1285%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam