Beyaz Saray petrol üretiminin artırılmasını isteyecek

Beyaz Saray petrol üretiminin artırılmasını isteyecek

CNBC'nin haberine göre, Beyaz Saray artan benzin fiyatlarını dizginleyebilmek için OPEC+'tan üretimi artırmasını isteyecek

A+A-

Beyaz Saray’ın artan benzin fiyatlarının önüne geçebilmek için OPEC+’a üretimi artırma çağrısında bulunacağı iddia ediliyor.

Biden yönetiminden temsilcilerin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelerden temsilcilerle görüştüğü belirtilirken Beyaz Saray’ın Ağustos’tan itibaren 400 bin varillik üretim artırımının yeterli olmadığını düşündüğü söylendi.

CNBC tarafından görülen bir bildiride Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın “OPEC+ üyeleriyle fiyatların belirlenmesinde rekabetçi piyasanın önemi hakkında görüştük. Rekabetçi bir enerji piyasası güvenilir ve istikrarlı enerji tedarikini sağlar ve OPEC+ üyeleri toparlanmayı desteklemek için daha fazlasını yapmalı” dediği belirtildi.

Kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi ise “Başkan artan benzin fiyatlarının ailelerin bütçesi üzerinde yarattığı baskının farkında. Bundan dolayı yönetiminin tüm araçları kullanarak benzindeki fiyat artışının önüne geçerek fiyatları düşürmesini istiyor” dedi.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü güne yatay başladıktan sonra yüzde 1’den fazla kayıp yaşayarak varil başına 67,44 dolara geriledi. Ekim vadeli Brent petrolde de kayıplar yüzde 1’i geçti.