Ulusal Gรผvenlik Konseyi ve bรถlge komutanlarฤฑyla yaptฤฑฤฤฑ toplantฤฑ sonrasฤฑnda yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklama yapan Biden, toplantฤฑda ABD gรผรงlerinin รถnceki gรผn DEAล mensuplarฤฑna dรผzenlediฤi hava saldฤฑrฤฑsฤฑnฤฑ ele aldฤฑklarฤฑnฤฑ aktardฤฑ.
Biden, “Bu saldฤฑrฤฑ son deฤildi. O (Kabil’de 13 Amerikan askerinin รถldรผrรผldรผฤรผ) menfur saldฤฑrฤฑya karฤฑลan herkesi yakalamaya ve bedelini รถdetmeye devam edeceฤiz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Askerlerinin gรผvenliฤine รถncelik vermek รผzere her tรผrlรผ รถnlemi aldฤฑklarฤฑnฤฑ vurgulayan Biden, “Sahadaki durum son derece tehlikeli olmaya devam ediyor ve havaalanฤฑna yeni bir terรถr saldฤฑrฤฑsฤฑ tehdidi yรผksek. Komutanlarฤฑmฤฑz 24 ila 36 saat iรงinde yeni bir saldฤฑrฤฑ olasฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn yรผksek olduฤunu bildirdiler.” deฤerlendirmesinde bulundu.
Baลkan Biden, dรผn Kabil’den 6 bin 800 kiลiyi daha tahliye ettiklerini hatฤฑrlatarak, Amerikan ordusunun ayrฤฑlmasฤฑndan sonra Afganistan’dan ayrฤฑlmak isteyenlerin รงฤฑkฤฑลฤฑna yardฤฑmcฤฑ olmaya devam etmek iรงin yapฤฑlacaklarฤฑ toplantฤฑda ele aldฤฑklarฤฑnฤฑ kaydetti.







