Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Biden yรถnetiminden yapay zeka iรงin 140 milyon dolar yatฤฑrฤฑm kararฤฑ

Biden Yรถnetimi, yedi yeni Ulusal Yapay Zeka AraลŸtฤฑrma Enstitรผsรผ kurmak iรงin 140 milyon dolar yatฤฑrฤฑm yapacak.
Biden yรถnetiminden yapay zeka iรงin 140 milyon dolar yatฤฑrฤฑm kararฤฑ Borsatek

Duyuru, BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Harris’in teknolojinin riskleri hakkฤฑnda konuลŸmak รผzere Silikon Vadisi liderleriyle bir araya gelmesinden saatler รถnce yapฤฑldฤฑ. 

BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Kamala Harris ile Amerika’nฤฑn รถnde gelen dรถrt yapay zeka teknoloji ลŸirketinin (Alphabet, OpenAI, Anthropic ve Microsoft) baลŸkanlarฤฑ arasฤฑnda yapฤฑlacak toplantฤฑ รถncesinde Biden Yรถnetimi PerลŸembe gรผnรผ, yeni ortaya รงฤฑkan bu teknolojilerin Amerikan halkฤฑ iรงin oluลŸturduฤŸu bazฤฑ riskleri azaltmaya yardฤฑmcฤฑ olacak kapsamlฤฑ bir dizi planlฤฑ eylemi duyurdu.

Ulusal Bilim Vakfฤฑ’nฤฑn bir parรงasฤฑ olarak yedi yeni Yapay Zeka Ar-Ge merkezi aรงmak iรงin 140 milyon dolar, รถnde gelen yapay zeka ลŸirketlerinden DEFCON 31’de yapay zeka sistemlerinin “kamu deฤŸerlendirmesine” katฤฑlma taahhรผdรผ almak ve Yรถnetim ve Bรผtรงe Ofisi’ne (OMB) federal รงalฤฑลŸanlar iรงin politika rehberi hazฤฑrlama talimatฤฑ vermek bu planlar arasฤฑnda yer alฤฑyor.

รœst dรผzey bir yรถnetim yetkilisi ร‡arลŸamba gรผnรผ gazetecilere yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, “Biden Harris yรถnetimi, bu en yeni jeneratif yapay zeka รผrรผnlerinin geรงen sonbaharda piyasaya รงฤฑkmasฤฑndan รงok รถnce bu konularda รถncรผlรผk ediyordu” dedi. Beyaz Saray’ฤฑn basฤฑn aรงฤฑklamasฤฑna gรถre, Yรถnetim geรงtiฤŸimiz Ekim ayฤฑnda “Amerikan halkฤฑnฤฑn haklarฤฑnฤฑ koruyacak ลŸekilde yapay zeka (YZ) ve diฤŸer otomatik sistemlerin tasarฤฑm, geliลŸtirme ve daฤŸฤฑtฤฑmฤฑna rehberlik etmeye yardฤฑmcฤฑ olmayฤฑ” amaรงlayan YZ Haklar Bildirgesi “planฤฑnฤฑ” aรงฤฑkladฤฑ.

Yรถnetim yetkilisi sรถzlerini ลŸรถyle sรผrdรผrdรผ: “Hฤฑzlฤฑ bir inovasyon dรถneminde, ilerletmemiz gereken deฤŸerleri ve korumamฤฑz gereken saฤŸduyuyu aรงฤฑkรงa ortaya koymamฤฑz รงok รถnemlidir. Bir yapay zeka haklar bildirgesi taslaฤŸฤฑ ile, ลŸirketlere, politika yapฤฑcฤฑlara ve bu teknolojileri geliลŸtiren bireylere tรผketicilere yรถnelik riskleri azaltabilecekleri bazฤฑ net yollar sunduk.”

Yรถnetim yetkilisi sรถzlerinin devamฤฑnda, “Federal hรผkรผmet, FTC’nin Pazartesi gรผnรผ gรถsterdiฤŸi gibi, vatandaลŸlarฤฑ koruma ve ลŸirketleri sorumlu tutma yetkisine zaten sahip olsa da, yetkili, NSF’nin bir parรงasฤฑ olarak yedi yeni Ulusal Yapay Zeka AraลŸtฤฑrma Enstitรผsรผ kurmak gibi federal hรผkรผmetin yapay zekayฤฑ doฤŸru anladฤฑฤŸฤฑmฤฑzdan emin olmak iรงin yapabileceฤŸi รงok ลŸey var” diye ekledi. Bu enstitรผler, iklim, tarฤฑm ve enerjiden kamu saฤŸlฤฑฤŸฤฑ, eฤŸitim ve siber gรผvenliฤŸe kadar รงeลŸitli alanlarda etik ve gรผvenilir geliลŸtirmek iรงin akademi, รถzel sektรถr ve hรผkรผmet genelinde araลŸtฤฑrma รงabalarฤฑnฤฑ iลŸbirliฤŸi yapmak รผzere harekete geรงecekler.

Bir Beyaz Saray yetkilisi ise “Bu รงalฤฑลŸmada ortaklarฤฑmฤฑz olacak ลŸirketlere ve yenilikรงilere de ihtiyacฤฑmฤฑz var. Teknoloji ลŸirketlerinin, รผrรผnlerinin gรผvenli ve emniyetli olduฤŸundan ve yarฤฑn konuลŸlandฤฑrฤฑlmadan ya da halka aรงฤฑlmadan รถnce insanlarฤฑn haklarฤฑnฤฑ koruduฤŸundan emin olmak gibi temel bir sorumluluฤŸu var.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.460246.49330.02%
EURO 53.11353.1592-0.01%
JAPON YENฤฐ 3.473.479-0.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.434757.4726-0.02%
STERLฤฐN 61.567361.6015-0.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85176.8549-0.03%
RUS RUBLESฤฐ 0.62410.62450.8%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63984.76 -0.332%
Ethereum 1727.76 -0.393%
Tether USDt 1.00 0.0032%
BNB 590.60 -0.0201%
Solana 71.81 -2.5706%
USDC 1.00 -0.0089%
XRP 1.13 -0.6217%
Dogecoin 0.08 -1.3442%
Toncoin 1.65 0.9585%
Cardano 0.16 -0.1623%
Shiba Inu 0.00 -0.8782%
Avalanche 6.29 0.8669%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam