Biden'dan, Putin'e ağır küfür: "O.... çocuğu"

Biden'dan, Putin'e ağır küfür: "O.... çocuğu"

ABD Başkanı Biden'ın Rusya devlet Başkanı Putin'e ağır bir şekilde küfretmesi iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltti

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "çatlak bir o... ç..." (crazy son of a bitcholarak nitelendirmesi iki ülke arasında gerilimin artmasına neden oldu. Kremlin, Biden'ın sözlerini "kabul edilemez" ve "diplomasiye aykırı" olarak nitelendirdi.

Biden, San Francisco'da bir bağış toplama etkinliğinde yaptığı açıklamada, Putin'in Ukrayna'daki savaşı ve Batılı ülkelere yönelik nükleer tehditlerine değindi. Biden, Putin'i "çatlak bir o... çocuğu" şeklinde küfürlü bir ifade ile, Rus liderin "rationel bir aktör" olmadığını söyledi

Kremlin'den Hızlı Tepki

Biden'ın sözleri Kremlin'de öfkeyle karşılandı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Biden'ın dilini "kabul edilemez" ve "diplomasiye aykırı" olarak nitelendirdi. Peskov, "Bu tür ifadeler, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da kötüleştirecektir." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Biden'ı kınadı. Bakanlık, Biden'ın sözlerinin "tehlikeli ve provokatif" olduğunu ve "iki ülke arasındaki gerilimi artıracağını" söyledi.

Biden'ın Geçmişte de Putin'e Saldırgan Dil Kullanmıştı

Bu, Biden'ın Putin'e yönelik ilk saldırgan çıkışı değil. Biden, 2022'de bir Fox News muhabiriyle yaptığı bir tartışmada da Putin'i "kasap" ve "savaş suçlusu" olarak nitelendirmişti.

Uzmanlar, Biden'ın Putin'e yönelik saldırgan dilinin diplomatik çözümleri zorlaştıracağını ve Ukrayna'daki savaşı daha da uzatabileceğini belirtiyor.

Putin: Biden'ı başkan olarak görmek isterim

Putin, 14 Şubat'ta günü yayınlanan bir röportajda 2024 ABD seçimleri için Donald Trump yerine Joe Biden'ı tercih ettiğini söylemişti. 

 

İlgili Haberler