"Biden'ın Erdoğan ile görüşme planı yok"

"Biden'ın Erdoğan ile görüşme planı yok"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusu konusunda Biden’ın Erdoğan’la doğrudan temas kurması yönünde bir planın bulunmadığını söyledi.

A+A-

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusu konusundaki endişelerinin etraflıca ele alınıp giderilebileceğini söyledi.

Sullivan, Başkan Joe Biden’ın Güney Kore ve Japonya’yı kapsayan Asya turu yolunda ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya’nın liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuyu doğrudan görüşmeyi planladıklarını söylediklerini belirterek, Washington’un bu süreci desteklemeye hazır olduğunu vurguladı.

Jake Sullivan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğerleri tarafından dile getirilen, İsveç ve Finlandiya’nın katılımı konusunda Türkiye’nin kaygılarının ele alınıp çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

Biden’ın konuyla ilgili olarak Erdoğan’la doğrudan bir temas kurması yönünde bir planın olup olmadığı sorusunu da Sullivan, “Şu anda yok” diye yanıtladı.