Bilim insanlarından et tüketimiyle ilgili hayati uyarı

Bilim insanlarından et tüketimiyle ilgili hayati uyarı

Bilim insanları, vejetaryen ve vegan diyetleri zorlayan 'bağnazlığa' son verilmesi çağrısında bulunurken, etin insan sağlığı için çok önemli olduğunu söylüyor

A+A-

Bilim insanları, etin sağlıklı bir yaşam tarzı için çok önemli olduğu uyarısında bulunarak, bağnazların insanlara vejetaryen ve vegan diyetleri dayatmayı bırakmaları çağrısında bulundu.

Daily Mail'in haberine göre dünyanın önde gelen üniversitelerinden yaklaşık 1.000 akademisyen, hayvancılığın 'bağnazlığın kurbanı' olamayacak kadar önemli olduğunu savunan bir kampanyayı imzaladı.

Animal Frontiers adlı akademik dergide, profesyonel hayvan bilimi dernekleri arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak yayınlanan makalede, onlarca uzman et yemenin hastalıklara neden olduğu ve gezegen için zararlı olduğu yönündeki yeni iddialar yalanlandı.

Buna ek olarak, tıp dergisi The Lancet, 2020 yılında Küresel Hastalık Yükü, Yaralanmalar ve Risk Faktörü Çalışması adlı bir makale yayınlamış ve yüksek kırmızı et diyetinin küresel olarak 896.000 ölümden sorumlu olduğunu belirtmişti.

Araştırmacılar ayrıca etin ikame edilmesinin mümkün olmadığını, besin içeriğini taklit etmenin zor olduğunu keşfetti.

The Telegraph'ın haberine göre, daha yoksul topluluklarda yaşayan ve düşük et alımına sahip olan kişilerde genellikle bodur büyüme, zayıflama ve anemi gibi bir dizi besin eksikliği hastalığının görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Animal Frontiers araştırmacıları, işlenmemiş etin B12 vitaminleri, omega-3 yağ asitleri ve demir ve çinko gibi minerallerin yanı sıra retinol sağlamaktan da sorumlu olduğunu söyledi.

Kırmızı et ve hastalık arasındaki bağlantının sağlıklı bir diyetle birleştirildiğinde neredeyse ortadan kalktığını öne süren makale, sağlık sorunlarının ardında yatan nedenin diyetin geri kalanı olduğunu öne sürdü.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler