İki matematikçi orgazmın formülünü bulduklarını açıkladı

İki matematikçi orgazmın formülünü bulduklarını açıkladı

İki matematikçi orgazma ulaşmak için dünyanın ilk başarılı formülünü hesapladıklarını açıkladı

A+A-

Matematik, çoğu insan için cazip bir alan olmayabilir, ancak Sussex Üniversitesi'nden evli iki bilim insanı, matematiğin yatak odasında işe yarayabileceğini buldular.

Yuliya Kyrychko ve Konstantin Blyuss tarafından yürütülen "Sex, ducks, and rock 'n' roll: Mathematical model of sex" adlı yeni bir araştırmada, orgazma ulaşmak için en uygun fiziksel ve zihinsel şartları belirleyen bir matematiksel model geliştirildi. Bu model, Chaos dergisinde yayımlandı.

Kyrychko, "Bulgularımız, klinik olarak cinsel işlev bozukluğunun tedavisine faydalı uygulamalar sunabileceğine ve aynı zamanda halkın cinsel yaşamlarını iyileştirmek için denenmiş bir formül sağlayabileceğine inandığımız, toplumda tabu sayılan bir konuya ışık tutuyor." dedi.

Model, erkeklerdeki cinsel uyarılma sürecini takip eden Masters-Johnson cinsel tepki döngüsüne dayanarak geliştirildi ve iki denklem içeriyor. Bu veriler, 700 erkek ve kadın tarafından gerçekleştirilen 10.000 cinsel eylemin laboratuvar ortamında incelenmesiyle elde edildi.

Blyuss, bu denklemlerin, fizyolojik ve psikolojik uyarılma süreçlerindeki artış hızlarını hesapladığını belirtti. Araştırmacılar bu denklemleri kullanarak, orgazma ulaşma olasılığını belirleyebilmek için tüm değerleri girdiler.

Fiziksel uyarılma için kullanılan ilk denklem, iki faktörü göz önünde bulundurarak ideal faktörleri hesaplamaya yardımcı oldu. Blyuss, bu faktörlerden birinin fiziksel uyarılma, diğerinin ise zihinsel rahatlama olduğunu açıkladı.

İkinci denklem, psikolojik uyarılma düzeyini hesaplamak için kullanılıyor. Bu denklem, bir erkeğin cinsel ilişki sırasında yaşadığı psikolojik uyarılma düzeyini hesaplıyor ve bunu fiziksel uyarılmaya bağlı zihinsel uyarılma ile birleştiriyor.

Bu ikinci denklemin temel bulgusu, çok fazla ya da çok az psikolojik uyarılmanın orgazm şansını düşürdüğü oldu. Araştırmacılar, ideal zihinsel uyarılma düzeyinin, fiziksel performans için en uygun düzeyi sağladığını belirttiler.

Çalışma özellikle erkek verilerine odaklandı, çünkü erkeklerin cinsel tepkileri kadınlara göre daha basit. Kadınların birden fazla orgazm yaşayabilme yeteneğine sahip olduğuna dikkat çeken çalışma, bu durumun genellikle erkekler için geçerli olmadığını belirtiyor.

Yazarlar, kadın cinsel tepkisinin "fizyolojik ve psikolojik uyarılma arasındaki etkileşimler açısından çok daha karmaşık" olduğunu ve Masters-Johnson cinsel tepki döngüsünün dört aşamasını mükemmel bir şekilde takip etmediğini ifade ediyorlar. Blyuss, Insider'a yaptığı açıklamada, kadınlarda cinsel deneyimler sırasında "psikolojik ve fizyolojik tepkiler arasında daha yüksek derecede bir uyumsuzluk" olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, bir sonraki projelerinde kadınlara odaklanmayı planladıklarını belirtiyorlar. Bu denklemlerin ne kadar sürede ortaya çıkacağından emin olmasalar da, Kyrychko ve Blyuss yıl sonuna kadar kadınlar için geliştirilmiş bir model elde etmeyi hedefliyor.

Sonuç olarak, bu model ve çalışma matematiksel modelleme sayesinde erkeklerin orgazma ulaşmak için en uygun fiziksel ve zihinsel şartları belirlenebilse de, kadınların cinsel tepkilerinin daha karmaşık olduğu göz önünde bulundurulduğunda, kadınlar için özelleştirilmiş bir modelin geliştirilmesi üzerinde çalışmaların sürmesigerektiğini gösteriyor. Ayrıca bu tür tür araştırmalar, cinsel işlev bozukluğunun tedavisi ve insanların cinsel yaşamlarını iyileştirmek için önemli bilgiler sunabilir.