Binance'ın kaderi Brezilya'da belli olabilir

Binance'ın kaderi Brezilya'da belli olabilir

Brezilya, Binance'i müşterilere durdurma emrini aşma talimatı verdiği için soruşturuyor

A+A-

Binance, Brezilya'da Federal Savcılık ve Federal Polis tarafından soruşturuluyor. Soruşturma Binance'ın Brezilya'daki müşterilerine durdurma emrini aşma talimatı verdiği için yapılıyor.

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance'in Brezilya web sitesinde yer alan vadeli işlem ticaretine ilişkin durdurma emrini aşma yönlendirmelerini içeren ekran görüntülerini teslim etti.

Valor Econômico gazetesinin haberine göre soruşturma, kripto para borsasının, müşterilerinin kripto para türev yatırımları üzerindeki durdurma emrinden kaçınmalarına yardımcı olduğu iddiası ile başlatıldı.

Gazetenin haberine göre, Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Sao Paulo Eyaleti Başsavcısına, 2020'de Binance'in müşterilerine kripto para türevleri sunmaya devam etmiş olabileceğini bildirdi. 
Vadeli işlem sözleşmeleri, dayanak varlıkların niteliğine bakılmaksızın Brezilya yasalarına göre menkul kıymet olarak kabul ediliyor.

SEC, Ağustos 2021'de Binance Vadeli İşlemler bölümüne erişim için Brezilyalı kullanıcıların dil ayarlarını değiştirmeleri konusunda yönlendirmeleri gösteren ekran görüntülerini polise sundu. Ayrıca, Portekizce dilinde kapsamlı içeriğin olduğunu ve Brezilyalı kullanıcılar için herhangi bir kısıtlama bildirimi bulunmadığını belirtti.

Valor Econômico'nun incelediği kamuya açık bilgilere göre, Binance Şubat ayında suçlamalara cevap olarak bir taahhüt anlaşması teklifi sundu. Bu teklif hakkında herhangi bir karar henüz alınmadı.

Binance, gazeteye verdiği demeçte, "Brezilya'da türev ürünler sunmadığını, yerel düzenlemelere uygun olarak faaliyet gösterdiğini ve Brezilya'daki ve küresel kripto ve blockchain sektörünün gelişimi için yetkililerle sürekli diyalog içinde olduğunu" belirtti.

ee-004.jpg

Binance daha önce de benzer iddialarla karşılaşmıştı. Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu'na faaliyetlerini durduracağını bildirdikten sonra, Kanada'nın Ontario eyaletinde bir süre daha faaliyet gösterdi. Binance'in Şubat ayında, ABD düzenleyicileriyle iş birliği yaparak uyum sorunlarını çözmeye çalıştığı öğrenildi.

Binance, dünya çapında kripto para piyasasında önemli bir oyuncu olmasına rağmen, düzenleyicilerle yaşadığı sorunlar nedeniyle bazı bölgelerde faaliyetlerini sınırlandırmak zorunda kaldı. Brezilya'daki soruşturma, şirketin dünya genelindeki düzenleyicilerle olan ilişkilerini etkileyebilir ve gelecekte daha fazla denetim ve düzenlemeye tabi tutulmasına yol açabilir.

Binance, Brezilya ve diğer ülkelerde yaşanan bu tür sorunlarla başa çıkmak için daha uyumlu ve şeffaf olmak adına çalışmalarını sürdüreceğini belirtiyor. 
 

İlgili Haberler