Roketi düştü Tesla satışları eridi Musk 13 milyar dolar kaybetti

Roketi düştü Tesla satışları eridi Musk 13 milyar dolar kaybetti

24 saat içinde Tesla'nın kazançları hayal kırıklığına uğrattı, yetmedi bir de SpaceX roketi patladı ve Musk, Twitter'ın daha önce ücretsiz dağıttığı tüm eski mavi onay işaretlerini temizledi.

A+A-

Elon Musk için çalkantılı bir 24 saat oldu.

Tesla Inc. ilk çeyrek sonuçlarıyla yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı ve elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri Perşembe günü %9,75 düşüşle 162,99 dolara geriledi. SpaceX tarafından tasarlanan deneysel Starship roketi Boca Chica, Teksas'ta havalanmayı başardı, ancak yaklaşık dört dakika sonra Meksika Körfezi üzerinde ateşli bir top halinde patladı. Ve Twitter'da, Musk'ın haftalar önce söz verdiği gibi, birçok kullanıcı ayrıcalık için aylık 8 dolar ödememeyi tercih ettiği için eski mavi onay işaretlerini kaybetti.

Milyarderin net değeri söz konusu olduğunda, Tesla'nın düşen hisse fiyatı en acil sonuçları doğurdu. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre serveti 12,6 milyar dolar azaldı ve bu yılki en büyük düşüşü yaşadı. Hisseler ve opsiyonlar da dahil olmak üzere Tesla'daki hissesi 163,9 milyar dolarlık servetinin en büyük kısmını oluşturuyor, ancak SpaceX'in değeri yükseldikçe daha önemli hale geldi.

51 yaşındaki Musk, her iki şirketin yanı sıra geçen yıl satın aldığı sosyal medya sitesi Twitter'ın da icra kurulu başkanı. Fransız lüks kralı Bernard Arnault'nun ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi olmaya devam eden Musk, Tesla'nın %32'lik kazancı sayesinde bu yıl servetinin 26,8 milyar dolar arttığını gördü.

Tesla'da Musk, şirketin ne düzeyde bir kârlılıkla rahat olduğu sorulduğunda "marjın ne olacağını söylemenin zor olduğunu" kabul etti.

Bloomberg tarafından görülen bir şirket içi e-postaya göre, SpaceX'e gelince, Musk çalışanları tebrik etti ve programın ilerleyişi konusunda iyimser olduğunu söyledi.

İlgili Haberler