Binlerce telefona yüklenen büyük tehlike

Binlerce telefona yüklenen büyük tehlike

Android mağazasında görünen en yaygın kötü amaçlı yazılımlardan biri olan Joker virüsü, Google Play Store'dan 500.000 kez indirilen Color Message adlı bir uygulamada ortaya çıktı.

A+A-

2017 yılında ortaya çıkan ve Google Play Store uygulamalarına gizlenen Joker virüsü, mağazadan 1.700'den fazla uygulamanın kaldırılmasına sebep oldu ve en yaygın kötü amaçlı yazılımlardan biri olmaya devam ediyor.

Kullanıcının tıklamalarını gizlice simüle ederek premium hizmetlere abone edilmesini sağlayan Joker virüsü, ayrıca sms mesaj içerikleri, kişi listeleri ve cihaz bilgileri için büyük tehlike yaratıyor. Bununla birlikte az sayıda koda sahip olması sebebiyle tespit edilmesinin oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz.

Joker virüsü hakkında inceleme yürüten Pradeo güvenlik araştırmacıları, düzenli olarak güncellenen şüpheli uygulamalar listesine Color Massage uygulamasını ekleyerek uyarıda bulundu. Kullanıcıların SMS mesajlarını renklendirerek özelleştirmesini sağlayan bu uygulamanın, Google Play Store üzerinden 500.000 indirme rakamına ulaştığı bildiriliyor.

Kullanıcı raporları ve Pradeo açıklamaları ile beraber Color Message'ı mağazadan kaldıran Google, önceden indiren kullanıcıların da hemen kaldırmaları konusunda tavsiyede bulundu.