Biontech'ten yeni açıklama

Biontech'ten yeni açıklama

Biontech'ten yeni varyant ile ilgili flaş açıklama... BioNTech, yeni koronavirüs varyantı üzerinde araştırmalara başladığını ve iki hafta içinde laboratuvar testlerinden veri beklendiğini açıkladı

A+A-

BioNTech, yazılı açıklamasında B.1.1.529 varyantı üzerinde araştırmalara başladığını ve en geç iki hafta içinde laboratuvar testlerinden veri beklendiğini açıkladı.

Veriler, B.1.1.529'un, aşıda yeni bir ayarlama gerektirip gerektirmeyeceğini ortaya koyacak.

Açıklamada Pfizer ve BioNTech'in "kaçış varyantlarına" karşı altı haftada mRNA aşısında gerekli değişiklikleri yapma ve 100 gün içinde ilk teslimatları yollama kapasitesinin bulunduğu bildirildi.

Yeni varyant...

Yeni varyant, birçok ülkede salgının yayılması, sağlık sistemlerinde sıkışmalara yol açması, aşıdan olası kaçınmalar, ekonomilerle sınırların tekrar açılmasına ilişkin çabaların karmaşık haline gelmesi gibi konularda endişelere yol açtı.

Araştırmacılar ilk kez Güney Afrika’da rastlanan yeni varyantın öncekilere göre daha bulaşıcı ya da daha ölümcül olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.

Yeni varyant nedeniyle İngiltere, 6 Afrika ülkesini seyahat listesinde "kırmızı listeye" alırken Almanya da Güney Afrika’dan sadece Alman vatandaşlarının taşınmasına izin vereceklerini duyurdu.

İlgili Haberler