Meteoroloji Genel Mรผdรผrlรผฤรผ’nรผn tahminlerine gรถre bu geceden itibaren Tรผrkiye aลฤฑrฤฑ soฤuklarฤฑn etkisi altฤฑna girecek. Tรผm Tรผrkiye’de sฤฑcaklฤฑklar ciddi ลekilde dรผลecek, karlฤฑ ve soฤuk hava dalgasฤฑ gelecek hafta sonuna kadar etkisini kaybetmeyecek.
Kรผresel tahmin sistemlerinin verileri ve Meteoroloji Genel Mรผdรผrlรผฤรผโnรผn tahminlerine gรถre รถnรผmรผzdeki gรผnlerde soฤuk hava dalgasฤฑ Tรผrkiyeโnin gรผndeminde ilk sฤฑralarda yer alacak. Bu geceden itibaren yurda giriล yapmasฤฑ beklenen soฤuk hava dalgasฤฑ hemen hemen tรผm illerde kar yaฤฤฑลฤฑna sebep olurken rekor seviyede dรผลรผk sฤฑcaklฤฑklarฤฑ da yaลatacak.
Yeni soฤuk hava dalgasฤฑ yarฤฑndan itibaren รผlkeyi etkilemeye baลlayacak ve en sert etkisinin รถnรผmรผzdeki haftanฤฑn ilk gรผnlerinde gรถsterecek. Sistem รถnรผmรผzdeki haftanฤฑn sonuna kadar varlฤฑฤฤฑnฤฑ sรผrdรผrecek, ฤฐstanbul dahil birรงok ลehirde gรผnlerce kar yaฤฤฑลฤฑ yaลanacak.
Meteoroloji Genel Mรผdรผrlรผฤรผ tarafฤฑndan yapฤฑlan son deฤerlendirmelere gรถre: รlkemizin kuzey, iรง ve batฤฑ kesimlerinin รงok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, ฤฐรง Anadoluโnun kuzeybatฤฑsฤฑ, Batฤฑ ve Orta Karadeniz (Ordu hariรง) ile Gaziantep, Kilis ve Adฤฑyaman รงevrelerinin yaฤฤฑลlฤฑ, diฤer yerlerin az bulutlu ve aรงฤฑk geรงeceฤi tahmin ediliyor.
Yaฤฤฑลlarฤฑn, Kฤฑyฤฑ Ege ile Akdeniz kฤฑyฤฑlarฤฑnda yaฤmur ve saฤanak yer yer gรถk gรผrรผltรผlรผ saฤanak, yaฤฤฑล alan diฤer yerlerde karla karฤฑลฤฑk yaฤmur ve kar ลeklinde olmak รผzere; Marmaraโnฤฑn gรผney ve doฤusu, Kuzey ve Kฤฑyฤฑ Ege, Batฤฑ Karadenizโin batฤฑsฤฑ ile Antalyaโnฤฑn doฤu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoฤun kar ลeklinde olmasฤฑ bekleniyor.
Doฤu Karadeniz’in iรง kesimlerinin yรผksekleri ile Doฤu Anadolu’nun dik yamaรงlarฤฑnda รงฤฑฤ tehlikesi bulunmaktadฤฑr. Kuzey, iรง ve doฤu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayฤฑ ile birlikte yer yer pus ve sis gรถrรผleceฤi tahmin ediliyor.







