Birleşim Mühendislik’ten dolar bazlı sözleşme

Birleşim Mühendislik’ten dolar bazlı sözleşme

Birleşim Mühendislik, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane projesi kapsamında güncel kurla 271 milyon 355 bin TL tutarındaki ihalenin sözleşmesini imzaladı.

A+A-

2002 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen mekanik taahhüt firmaları arasında yer alan Birleşim Mühendislik (IST: BRLSM) Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği açıklamada Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane ihalesine ilişkin nihai sözleşmenin imzalandığını bildirdi. Açıklama ile birlikte Borsa İstanbul’da BRLSM hissesi yüzde 7’den fazla yükseldi.

Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:

21.08.2023 tarihli özel durum açıklamamızda Şirketimizin bağlı ortaklığı Erde Mühendislik A.Ş.'nin Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane İhalesine teklif verdiği ve işveren REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından ihalenin lehimize sonuçlandığının bildirildiği kamuya duyurulmuştu.

Bu kapsamda Erde Mühendislik A.Ş. ile REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında bugün Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane projesi kapsamında;

Elektrik Tesisat İşleri için 3.102.297,30 USD + KDV, ve 142.987.908,34 TL + KDV olmak üzere sözleşme imzalamıştır.

İlgili proje kapsamında bağlı ortaklığımızın imzaladığı sözleşme bedeli güncel kurla toplam 271.355.371,20 TL (KDV Dahil)'dir.

İş süresi 10 ay olarak planlanmıştır.

İlgili Haberler