BORSATEK.COM – Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 19 Mart 2025’te yani yaklaşık 2.5 ay sonra ilk kez 10 bin puan üstünde kapanış yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda CHP’li yönetici ile belediye yöneticilerinin 19 Mart’ta gözaltına alınması sürecinde endeks 10 bin puanın altına gerilemişti.
Dün banka hisselerindeki alımların genele yayılması ile yüzde 5’in üstünde prim yapan BIST 100 endeksi bugün de yükselişle açılış yaptı. Endeks günün ikinci yarısında kar satışlarının etkisini kaybetmesi ile 10 bin puanı geçti ve günü 131.84 puanlık artışla 10,080 puandan kapattı.
Hisse senetleri ortalama yüzde 1.33 değer kazanırken işlem hacmi 184 milyar TL ile dünkü işlem hacmi rekorunun altında kaldı.
Bankacılık endeksi yüzde 1,12, holding endeksi yüzde 1,50 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,88 ile spor, en çok kaybettiren yüzde 0,29 ile orman kağıt basım oldu.
BIST 100’ü sürükleyen hisseler
Uzun bir aradan sonra yeniden 10 bin puanın üstünde kapanan endekse bugün en fazla pozitif katkı veren hisse Türk Havayolları THYAO oldu.

Endeks üstünde negatif etki yaratan hisselerde ilk sırayı ise Aselsan aldı

Bir günlük aradan sonra Bank of America 23 milyar 77 milyon TL ile yeniden en çok işlem yapan aracı kurum olurken onu 22 milyar 989 milyon TL ile Yapı Kredi Yatırım ve 20 milyar 470 milyon TL ile İş Yatırım takip etti.

Dün işlem hacminde ilk sırada olan Yapı Kredi Yatırım bugün 2 milyar 607 milyon TL ile en çok net alım yapar aracı kurum oldu. İş Yatırım ise 1 milyar 547 milyon TL ile en çok net satış yapan aracı kurul oldu.
En çok net alım yapan Yapı Kredi Yatırım’ın en çok net alım yaptığı hisseler ise Yapı Kredi Bankası, İş Bankası ve Koç Holding hisseleri oldu.







