BORSATEK.COM – Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi 19 Mart 2025’te yani yaklaลฤฑk 2.5 ay sonra ilk kez 10 bin puan รผstรผnde kapanฤฑล yaptฤฑ.
ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤlu ve รงok sayฤฑda CHP’li yรถnetici ile belediye yรถneticilerinin 19 Mart’ta gรถzaltฤฑna alฤฑnmasฤฑ sรผrecinde endeks 10 bin puanฤฑn altฤฑna gerilemiลti.
Dรผn banka hisselerindeki alฤฑmlarฤฑn genele yayฤฑlmasฤฑ ile yรผzde 5’in รผstรผnde prim yapan BIST 100 endeksi bugรผn de yรผkseliลle aรงฤฑlฤฑล yaptฤฑ. Endeks gรผnรผn ikinci yarฤฑsฤฑnda kar satฤฑลlarฤฑnฤฑn etkisini kaybetmesi ile 10 bin puanฤฑ geรงti ve gรผnรผ 131.84 puanlฤฑk artฤฑลla 10,080 puandan kapattฤฑ.
Hisse senetleri ortalama yรผzde 1.33 deฤer kazanฤฑrken iลlem hacmi 184 milyar TL ile dรผnkรผ iลlem hacmi rekorunun altฤฑnda kaldฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,12, holding endeksi yรผzde 1,50 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 4,88 ile spor, en รงok kaybettiren yรผzde 0,29 ile orman kaฤฤฑt basฤฑm oldu.
BIST 100’รผ sรผrรผkleyen hisseler
Uzun bir aradan sonra yeniden 10 bin puanฤฑn รผstรผnde kapanan endekse bugรผn en fazla pozitif katkฤฑ veren hisse Tรผrk Havayollarฤฑ THYAO oldu.

Endeks รผstรผnde negatif etki yaratan hisselerde ilk sฤฑrayฤฑ ise Aselsan aldฤฑ

Bir gรผnlรผk aradan sonra Bank of America 23 milyar 77 milyon TL ile yeniden en รงok iลlem yapan aracฤฑ kurum olurken onu 22 milyar 989 milyon TL ile Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm ve 20 milyar 470 milyon TL ile ฤฐล Yatฤฑrฤฑm takip etti.

Dรผn iลlem hacminde ilk sฤฑrada olan Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm bugรผn 2 milyar 607 milyon TL ile en รงok net alฤฑm yapar aracฤฑ kurum oldu. ฤฐล Yatฤฑrฤฑm ise 1 milyar 547 milyon TL ile en รงok net satฤฑล yapan aracฤฑ kurul oldu.
En รงok net alฤฑm yapan Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm’ฤฑn en รงok net alฤฑm yaptฤฑฤฤฑ hisseler ise Yapฤฑ Kredi Bankasฤฑ, ฤฐล Bankasฤฑ ve Koรง Holding hisseleri oldu.







