BIST 100 Endeksi % 30 artabilir, hedef 11.700

BIST 100 Endeksi % 30 artabilir, hedef 11.700

Şeker Yatırım Menkul Değerler, BİST100 Endeksi için 11.700 hedefinin sürdüğünü belirterek, düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

A+A-

Şeker Yatırım Günlük bülteninde BİST’de birçok hissede sınırlı yükseliş potansiyeli kaldığından kar satışı yaşanabileceğine ilişkin beklentilerinin sürdüğünü ancak düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi olarak gerektiğini ifade ediyor. Kurumdan yapılan açıklama şöyle;

BİST 100'de yüzde 30 yükseliş potansiyeli

Güne yükselişle ve 9.217,45 seviyesinde rekor tazeleyerek başlayan BİST100 endeksi, gün boyu zayıf seyrederek kapanışa yakın artan satışlarla günü %1,97 düşüşle 8.994,00 seviyesinde tamamladı. ASELS, GUBRF, HEKTS, SASA gibi endeks ağırlığı yüksek hisseler endeksi yukarı çekerken Ocak ayı başından beri endeksin yükselişine öncülük eden THYAO, BIMAS, TCELL, SAHOL hisseleri endekse en güçlü negatif katkıyı gerçekleştirdi. Bankacılık Endeksi %0,96, Sınai Endeks %1,57 düşüş kaydetti. BİST’de birçok hissede sınırlı yükseliş potansiyeli kaldığından kar satışı yaşanabileceğine ilişkin beklentimizi sürdürüyoruz.

BİST100 Endeksi için 11.700 seviyesinde bulunan hedefimiz %30’dan az yükseliş potansiyeli sunuyor. Bununla beraber orta vadeli bakış açısıyla BİST’e yönelik ilginin rasyonel politikalara duyulan güven, ülke risk primimiz CDS’de düşüş ve yabancı yatırımcı ilgisi sürdükçe korunacağını ve bu nedenle sert geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Çin yeni yıl tatili sürüyor

Global tarafta ise dün piyasalar ABD TÜFE enflasyon verisini takip etti. Veri %2,9 beklentinin üzerinde %3,1 seviyesinde gerçekleşti. Verinin ardından Fed’in faiz indiriminde aceleci olmaması gerektiği algısı güçlenerek risk iştahı zayıfladı ve ABD ve Avrupa endeksleri dünü %1,3’e varan düşüşlerle tamamladı. Bu sabah ABD vadelileri karışık, Alman DAX vadelisi satıcılı ve Asya endeksleri alıcılı seyrediyor (Çin’de yeni yıl tatili sürüyor). Genel olarak ekonomik verilerin risk iştahına yön vermesini bekliyoruz. Bugün Euro Bölgesi 4. Çeyrek büyüme verisi takip edilecek.

İlgili Haberler