Borsa ฤฐstanbulโda BIST 100 endeksi, gรผne 10.961,99 puandan yatay bir aรงฤฑlฤฑลla baลladฤฑ. Dรผn gรผnรผ yรผzde 0,30 primle 10.962,02 puandan kapatan endeks, bugรผnkรผ aรงฤฑlฤฑลta รถnceki kapanฤฑลa gรถre 0,03 puan geriledi.

BIST 100: En รงok yรผkselen finansal kiralama-faktoring oldu
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,08, holding endeksi ise yรผzde 0,04 dรผลรผลle aรงฤฑlฤฑลฤฑ yaptฤฑ. Sektรถrler arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 2,36 ile finansal kiralama-faktoring olurken, en fazla kaybฤฑ yรผzde 1,87 ile turizm yaลadฤฑ.

Kรผresel piyasalarda yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powellโฤฑn cuma gรผnรผ Jackson Holeโdaki konuลmasฤฑna ve bugรผn yayฤฑmlanacak FOMC tutanaklarฤฑna odaklandฤฑ. Temkinli duruล ve kar realizasyonlarฤฑ, borsalarda karฤฑลฤฑk seyre neden oluyor.







