Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ikinci işlem gününe sakin bir başlangıç yaptı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 3,02 puanlık artışla 10.487,41 seviyesine yükseldi.
Dün yüzde 2,70’lik güçlü bir yükselişle günü 10.484,39 puandan tamamlayan endekste, yatırımcıların temkinli tavrı dikkat çekti.

BIST 100’de bankacılık hisseleri sınırlı yükselişle başladı
Sektörler bazında bakıldığında, bankacılık endeksi yüzde 0,10 yükselirken, holding hisselerinde yüzde 0,05’lik sınırlı bir düşüş görüldü. En fazla kazandıran sektör yüzde 0,81’lik artışla metal eşya makine olurken, turizm hisseleri yüzde 1,48 gerileyerek sabah saatlerinde en çok değer kaybeden grup oldu.
Küresel tarafta ise ABD ile Çin arasında ticaret geriliminin azalacağına yönelik beklentiler, piyasalarda risk iştahını destekliyor. Asya borsalarında pozitif hava sürerken, Avrupa piyasalarının da güne iyimser bir görünümle başlaması bekleniyor.

Yurt içinde yatırımcılar, hafta boyunca açıklanacak ekonomik veriler ve şirket bilançolarına odaklanırken, küresel risk algısındaki gelişmeler Borsa İstanbul’un yönü açısından belirleyici olacak.







