BIST 100 içinde 14 Mart için teknik göstergeleri "GÜÇLÜ AL" veren hisseler

BIST 100 içinde 14 Mart için teknik göstergeleri "GÜÇLÜ AL" veren hisseler

Borsa İstanbul'da 13 Mart kapanış fiyatları ile teknik göstergeleri 13 Mart için "GÜÇLÜ AL", "GÜÇLÜ SAT" veren hisse senetleri

A+A-

BORSATEK.COM - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu artıracağının önceden duyulmasıyla, açıklamadan önce borsaya yansıyan iyimser hava fazla sürmedi. BIST100 Endeksi bugün de 158,80 puan düşüşle 8910,23 puandan kapandı. Endeks, önceki kapanışa göre 158,80 puan azalırken, toplam işlem hacmi 91,3 milyar lira oldu.

Böylece 26 Şubat'ta görülen tarihi zirveden başlayan düşüşe kredi notu açıklanmadan önceki iki seans ara veren BIST 100, pazartesi başlattığı kayıp serisini dünden sonra bugün de sürdürdü. 

Piyasada üç gündür devam eden düşüşte, 31 Mart'ta yapılacak seçimden önceki son Merkez Bankası toplantısında faiz artırımına gideleceği söylentilerinin etkili olduğu da vurgulanıyor.  Merkez Bankası son toplantısında politika faizini sabit tutmuş ve karar metni ile ardından yayınlanan toplantı tutanaklarında faiz artırımına şimdilik ara verildiği belirtilmişti. 

Son 1 haftada yabancı kurumların ısrarla 21 Mart'taki toplantıda faiz artırımı yapılacağı yönünde raporlar yayınlaması ve bazı Merkez Bankası yetkililerin artan yurt içi döviz talebi sonrası Londra'da bazı büyük fon yetkilileri ile görüştüğün iddiaları borsada da satışların artmasına neden oluyor. 

Söylentilerden en çok etkilenen bankacılık endeksi bugün yüzde 3,90, holding endeksi yüzde 1,40 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,99 ile spor, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

>>> Dört aracı kurumdan beş hisse için AL önerisi

Yarın yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, konut satışları, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), perakende satışlar, haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul'da 13 Mart kapanış fiyatları ile teknik göstergeleri 13 Mart için "GÜÇLÜ AL", "GÜÇLÜ SAT" veren hisse senetleri şunlar:

>> SONRAKİ SAYFA: BIST 100 Hisseleri İçinde Göstergeleri "GÜÇLÜ AL" Sinyali Veren İlk 20 Hisse

İlgili Haberler