Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik enflasyon verisi sonrası nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik enflasyon verisi sonrası nasıl açılacak?

New York borsasında haftanın dördüncü işlem gününde yönü enflasyon dataları belirleyecek

A+A-

New York borsasında haftanın dördüncü işlem gününde yatırımcılar, önemli ekonomik göstergelerin açıklanmasını beklerken vadeli işlemlerde yükseliş eğilimi hakim.

Dow e-minis %0,30, S&P 500 e-minis %0,32 ve Nasdaq 100 e-minis ise %0,43 yükseldi. Çarşamba günü Nasdaq ve S&P 500, yüksek fiyatlı çip hisselerindeki kar realizasyonu nedeniyle hafif düşüşler yaşamıştı.

Enflasyon ve perakende satış rakamları, Federal Rezerv'in yaklaşan toplantısı öncesinde piyasa beklentilerini şekillendirmede önemli rol oynayacak.

Bugün açıklancak olan Şubat ayı üretici fiyatları ve perakende satış rakamları, enflasyon ve tüketici harcamaları hakkında kritik bilgiler verecek. Aynı saatte açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları da işgücü piyasasının durumuna dair ipuçları sağlayacak.

Salı günkü tüketici fiyatları verileri beklentileri aşmasına rağmen, Fed'in faiz indirimlerine yönelik piyasa iyimserliği devam ediyor. CME FedWatch Aracı'na göre yatırımcılar, Haziran ayında faiz indirimi olasılığını %69 olarak öngörüyor.

Fed'in yaklaşan politika toplantısı öncesinde yatırımcıların odak noktası, faiz indirimlerinin zamanlamasına dair ipuçları.

Sabah İşlemleri ve Hisse Senedi Hareketleri

Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde çip üreticileri Micron Technology ve Intel'de toparlanma gözlemlendi. Nvidia ise %0,8, Tesla ise UBS'in fiyat hedefini aşağı çekmesinin ardından %1,4 düştü.

Robinhood Markets, Şubat ayı için gözetim altındaki varlıklarda %16'lık bir artışın duyurulmasının ardından %11,5 yükseldi.

Citigroup, Goldman Sachs'ın notunu "nötr"den "satın al"a yükseltmesinin ardından %1,6 arttı. SentinelOne ise 25 mali yılı için analist tahminlerinin altında gelir öngörmesinin ardından %11,4 değer kaybetti. RTX ise Wells Fargo'dan bir yükseltme aldıktan sonra %2,0 yükseldi.

Goldman Sachs Asset Management, bu yıl ABD'deki ticari gayrimenkullere aktif olarak yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Yatırımcıların dikkati şimdi 18-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan küresel GTC geliştirici konferansına çevrildi. Öte yandan yapay zeka ile ilgili duyurular da piyasa dinamiklerini etkileyecek.

 

İlgili Haberler