S&P 500'de kritik enflasyon verisi sonrası teknik görünüm

S&P 500'de kritik enflasyon verisi sonrası teknik görünüm

S&P 500’de 5103 – 5175 bandında günlük grafikte sıkışma görülüyor.

A+A-

ABD Şubat ayı ÜFE enflasyon verisi beklentileri aştı. Aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %1,6 artış kaydeden verinin ardından piyasa etkisi sınırlı kalırken faize hassas vadelerdeki tahvil getirilerinde sert yükseliş öne çıktı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi 2,5 baz puan artışla %4,21 seviyesinden alıcı buluyor. Ons altın ise 2161 $/ons seviyesinde işlem görüyor.

Verinin ardından Altın & Euro tarafından sınırlı düşüş beklenebilir. Manşette ve çekirdek tarafta beklentilerin üzerinde gelen veri küresel piyasalarda da sınırlı satışları beraberinde getirebilir.

Öte yandan FED’in yakından takip ettiği perakende satışlar Şubat’ta %0,6 artış kaydederek %0,8 piyasa beklentisinin altında kaldı. Seans açılışının ardından ABD’de takip edilecek önemli veri bulunmuyor. ABD vadelileri yatay pozitif bir açılışa işaret ediyor.

S&P 500’de 5103 – 5175 bandında günlük grafikte sıkışma görülüyor. Daha önce belirttiğimiz gibi 10 - günlük ortalama seviyesi (5131) kuvvetli destek konumunda. Endekste yeni zirve arayışının ardından kısa vadeli ortalamalarında denge arayışının öne çıktığını belirtebiliriz. 5180 – 5220 bandını direnç olarak takip etmeye devam ediyoruz. 5167 pivot seviyesi altında 5151 – 5131 bandı destek olarak karşımıza çıkıyor.

Pre – Market’ta En Hareketli Hisseler

 Citigroup (NYSE:C) – Goldman Sachs, Citi için notunu nötr’den satın al olarak revize etti. Goldman, Fed’den beklenen faiz indirimi döngüsünün Citi’nin yatırım gelirini artırabileceğini belirtirken fiyat hedefini ise 55,00 $’dan 68,00 $’a yükseltti. Potansiyel getiri %17,73. Citi hisse senedi seans açılışı öncesinde %1,00 yükselişte.

 MicroStrategy Inc (NASDAQ:MSTR) – Mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy, portföyündeki kripto para varlıklarını artırmak için dönüştürülebilir tahvil ihraç edeceğini açıkladı. Şirket 2031 yılında vadesi dolacak 500 milyon $’lık dönüştürülebilir, teminatsız tahvil ihracı planlıyor. Şirket, 8 Mart'ta tamamlanan 2030 vadeli dönüştürülebilir tahvil satışından elde edilen gelirle 821 milyon $ değerinde Bitcoin satın aldı. MSTR hisse senedi %1,6 yükselişte.

 United States Steel Corporation (NYSE:X) – ABD Başkanı Biden, US Steel’in Japonya merkezli Nippon Steel Corp. (5401) tarafından devralınma sürecine ilişkin endişelerini dile getirdi. Nippon Steel Aralık ayında çelik üreticisi U.S. Steel’i nakit olarak 14,1 milyar $ değerleme ile satın almayı planladığını açıklamıştı. Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinde eski ABD Başkanı Donald Trump, seçildiği takdirde U.S. Steel'in satın alınmasını engelleyeceğini açıkladı. X hisse senedi önceki seansta %13,00’ün üzerinde değer kaybetmesinin ardından seans açılışı öncesinde de düşüşünü sürdürüyor.

 Under Armour Inc (NYSE:UAA) – Spor giyim perakende şirketinin kurucu ortaklarından Kevin Plank’ın şirketin genel müdürü olarak yeniden göreve geri döndüğü haberi üzerine hisseler %5,3 düştü. Evercore ISI, Plank’ın geri dönüşünün UAA’nın ‘’operasyonların yürütülmesindeki eksikliğin açık bir işareti olduğunu’’ belirterek hisseler için notunu sat olarak revize etti. Fiyat hedefini 8,00 $’dan 7,00 $’a düşüren kurum %13,58 düşüş öngörüyor. UAA hisse senedi seans açılışı öncesinde %5,60 ekside

İlgili Haberler