BORSATEK.COM – Borsa İstanbul’da güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi günü -160,25 puan düşüşle 9541,3 puandan kapattı.
Açılış sonrası 9,761 puana kadar yükselen endeks ilk 1 saatin ardından eksiye geçti. Kapanışa 1 saat kala THYAO, TUPRS, TCHOL ve AKBNK gibi endeks hisselerinde yoğunlaşan satışların etkisiyle BIST 100 endeksi 9,518 puana kadar geriledi.
Spor hisseleri ortalama yüzde 3.33 ile en çok değer kaybeden sektör olurken bankacılık hisseleri ise yüzde 2.31 kayıp ile dikkat çekti.
Son dönemin favori sektörü olan finansal kiralama ise yüzde 6.21 ile günün en çok kazandıran sektörü oldu.
BIST üstünde negatif etkili hisseler

Gün içinde Türk Havayollara (THYAO), Tüpraş (TUPRS), Koç Holding (KCHOL) ve Akbank (AKBNK) 45.7 puan ile 160 puanlık toplam kaybın yaklaşık yüzde 28’ini oluşturdu.
Bugün endeks üstünde pozitif etki yaratan hisseler ise şöyle sıralandı:

Ayrıntılar geliyor







