BIST 100'de düzeltme bitti mi, 12 bin hareketi başlayacak mı?

BIST 100'de düzeltme bitti mi, 12 bin hareketi başlayacak mı?

Jeopolitik riskler ve kar realizasyonlarıyla 9600 desteğinin altına çekilen BİST 100 Endeksi'ne ilişkin olumlu beklentiler sürüyor. 9500 güçlü bir ana destek olarak varlığını sürdürürken endeksle ilişkin 12 bin beklentisi için temkinli bir iyimserlik var

A+A-

Borsa uzmanları BİST100 Endeksi'nin güne alıcılı başlamasını bekliyor. Borsa analistlerine göre  Endeksin belirgin ve güçlü yukarı yönlü hareketi sonrasında kâr realizasyonları ile geri çekilmesi bu aşamada olağan ve normal olarak görünüyor. 

'' Endeksin ara ara düzeltme ile karşılaşması önümüzdeki dönemde yükselişin daha sağlıklı devam etmesi açısından öne çıkıyor '' değerlendirmesi yapan QNB Finansinvest analistlerinin piyasaya ilişkin beklentileri şu şekilde:

Bankacılık endeksine dikkat

Endeksin kısa vadede 9600 seviyesinin üzerinde kalması tepki alımları için önemli idi. Bu seviye aşağı kırıldığından endekste kısa vadeli görünümün zayıf olduğunu belirtelim. 9600’ün altında kaldığı sürece endekste aşağı yönlü eğilim korunuyor olacak. 9500 ilk planda destek olarak izlenebilir. Endeks son iki işlem gününde bu seviyenin üzerinde kalma çabası sergiledi. Ancak 9500’ün aşağı kırılması halinde endekste kısa vadeli olarak geri çekilmenin devamını görebiliriz. Bu durumda ise 9450 sonraki destek seviyesine işaret ediyor. 9600 direncinin altında aşağı yönlü eğilim riski göz önünde bulundurulabilir. Endekste gün içerisinde destek seviyelerine doğru hareketlerin devamını görebiliriz; buna paralel trade amaçlı alım yönünde pozisyonlar için temkinli tarafta kalınması gerektiği görüşündeyiz. Bankacılık endeksi ise günlük bazda yataya yakın bir kapanış gerçekleştirdi. 12.200 destek,12.700 dirençler olarak takip edilebilir.

Alım için aceleci olmayın

BIST 100 Endeksi'nde hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 9600 seviyesi ilk planda direnç olarak geçerli. Bu seviyenin altında geri çekilmenin devam etme ihtimali bulunuyor. 9500’ün altına yönelim halinde sonraki destek seviyesi 9450’de bulunmaktadır. 9600’ün altında yeni alım için aceleci olunmamalı görüşündeyiz, temkinli olmakta fayda bulunuyor.

İş Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 17 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İlgili Haberler