BIST 100'ün 9.400 direncini geçmesi XBANK'ın performansına bağlı

BIST 100'ün 9.400 direncini geçmesi XBANK'ın performansına bağlı

QNB Finansinvest analistleri, BİST 100 Endeksi'nin 9.400 direncinin aşması için XBANK hisselerinin performansına bağlı olduğunu söylüyor.

A+A-

QNB Finansinvest'in 26 Şubat 2024 günlük analizine göre Borsa İstanbul'da yükseliş eğilimi korunuyor. Bununla birlikte endeksin zaman zaman destek seviyelerine geri çekilmesi de daha sağlıklı bir yükselişin göstergesi. 

''Endeksteki belirgin yukarı yönlü hareket sonrasında ara ara hafta içerisinde realizasyonların gelmesi olağan ve normal görünüyor. Endeksin bu durumda yeniden destek bulduğunu ve yükseliş eğilimini koruduğunu söyleyebiliriz'' değerlendirmesi yapan analistler şu öngörülerde bulunuyor:

9.400 kalıcı olarak aşılmalı

Endeks geçtiğimiz Ekim’den itibaren oluşan sıkışmayı yukarı tamamlaması sonrasında bu formasyonun gereğini yükseliş yönünde gerçekleştirmeye devam ediyor. Endeksin zaman zaman destek seviyelerine geri çekilmelerde yeniden güç toplaması önümüzdeki dönemde yükselişini daha sağlıklı bir şekilde ileri taşıması için öne çıkıyor. 9400 seviyesi ilk planda aşılması gereken hedef direnç konumunda. 9400’ün üzeri aynı zamanda tarihi zirve seviyeye işaret ediyor. Dolayısıyla da 9400’ün kalıcı olarak aşılması yükselişin 9500 ve 9600 olan dirençlerine devamı için öne çıkıyor. 9300 ve 9200’den tepki gösterdiği için endekste bu seviyeler destek olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 9000 ana destek olarak izlenebilir. 9000 desteğinin üzerinde görünümün güçlü kalabileceğini belirtebiliriz.

Endekste son haftalardaki yükselen trendindeki harekete bankacılık endeksi belirgin şekilde iştirak edememişti. Dolayısıyla da XBANK’ın endekse daha fazla destek vermesi yeni zirvelerin oluşması için önemli. 10.584 ise aşılması gereken direnç olarak izlenebilir. 10.000 desteğinin üzerinde ise kısa vadeli görünüm olumlu kalmaya devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Türkiye’nin, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini belirtti. Mehmet Şimşek FATF ekibi tarafından Türkiye’ye yapılacak ziyaretin sonrasında hazırlanacak değerlendirme raporunun Haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacağını ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması beklendiğini açıkladı. FATF konusundaki gelişmeler ve CDS’teki geri çekilme endeksin performansına olumlu yansıyabilir. Yurtdışı piyasalara baktığımızda; Fed üyeleri son dönemde enflasyonun sürdürülebilir biçimde %2’lik hedefe ilerlediğine emin olmadan faiz indiriminin uygun olmayacağı görüşünde bulunuyor. Yapılan açıklamalar sonrasında ABD borsaları hafif satış baskısı altında kalsa da bu eğilimin geçici kaldığını görüyoruz. Bölge borsalarında kayıpların geri alınması ile olumlu görünüm korunuyor.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler