BİST 100'ün kaderi saat 14.00'da belli olacak !

BİST 100'ün kaderi saat 14.00'da belli olacak !

Büyük gün geldi. BİST 100'ün yönü bugün netleşecek. Belki de 2024 yılının en önemli Merkez Bankası'nın PPK toplantısı saat 14.00'da sonuçlanacak. PPK'dan bir faiz artırımı çıkacak mı yoksa pas mı geçecek? İşte bütün mesele bu.

A+A-

BIST 100, 9000 puanı aşabilecek mi?  Bir ralli başlayacak mı? Faiz sabit mi olacak, yoksa artırıma mı gidilecek?  Bu soruların yanıtları yılın en önemli PPK toplantısı sonrasında belli olacak.

Ağırlıklı görüş: Faizler sabit tutulacak

Ünlü Menkul Değerlerin analizine göre TCMB’nin yıl sonu tahmini %36 seviyesinde bulunurken yılın ilk iki ayında gerçekleşen enflasyon ise şimdiden %11’i aşmış durumda.  Analizde ''Bu durum Merkez Bankası’nın yıl sonu hedefine ne ölçüde ulaşabileceğine dair soru işaretleri yaratırken piyasa beklentisinin %45 civarında seyrettiğini görülüyor. TL’deki zayıflığın enflasyona negatif etkileri düşünüldüğünde ek sıkılaştırmaya ihtiyaç duyulabileceğine yönelik görüşler sıklıkla dile getiriliyor. Her ne kadar bugünkü toplantıya dair ağırlıklı görüş faizlerin sabit tutulacağı yönünde olsa da TCMB’nin daha fazla sıkılaştırma söylemlerine nasıl karşılık vereceğini takip edeceğiz. Faizlerin sabit tutulduğu bir senaryoda toplantı sonrasında yayımlanacak metindeki olası vurgu değişiklikleri izlenecek patika konusunda piyasalara yön gösterecektir'' değerlendirmesi yapılıyor.

Bugün PPK toplantısı nedeniyle Borsa İstanbul'da günün ilk yarısına temkinli bir iyimserlik bekleyen Ünlü Menkul analistleri PPK kararlarının açıklanacağı saat 14.00’ten sonra son günlerin hareketli sektörü olan bankacılık başta olmak üzere piyasada volatilitenin yüksek seyredebileceğini ifade ediyorlar.  Teknik açıdan bakıldığında ise BİST 100'de 9000 puanın üzerindeki seviyelerin iyimserliği destekleyeceğini belirtiyorlar.

BİST 100'de ilk hedef 9 bin puan

Yapı Kredi Yatırım BİST Teknik analiz bülteninde ise borsanın güne alım eğilimi ile başlayacağı ifade ediliyor. 8. 900 üzerindeki hareketlerin 9.000 seviyesini aşma çabasına yöneleceği belirtilen analizde ''9.000 direncinin aşılmasıyla ise yukarı hareket 9,250 seviyesini hedefleyecek potansiyelin devamını getirecektir. 8.900 altındaki olası hareketlerin ise piyasada yeniden zayıflama sinyali oluşturabileceğini göz önünde bulunduruyoruz. Böyle bir gelişmenin ise ilk etapta 8.650 olmak üzere 8.550 risklerini yeniden gündeme getirebileceği unutulmamalıdır.'' yorumu yapıldı.

Endekste ikili dip formasyonunu yukarı tamamlandı

QNB Finansinvest ise bugün piyasalar için yayımladığı değerlendirme bülteninde '' BİST 100 Endeksi Salı günü 8700 olan ana desteğinin hafif altını da test etmesinin ardından gelen alımlarla birlikte ikili dip formasyonunu yukarı tamamladı. Direnç seviyelerinin de üzerine yükselen endekste kısa vadeli görünüm güçlendi.'' ifadelerine yer verdi.  Endekste 9000’in üzerinde kalınması ile yükselişin ilk etapta 9100-9200 dirençlerine doğru devam edeceği belirtilen bültende ''8900 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı kalmaya devam edecek. 8700 ana desteğinin üzerinde trade fırsatları değerlendirilebilir görüşündeyiz'' denildi.

 

İlgili Haberler