BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 162,91 puan artarken, toplam iลlem hacmi 130 milyar lira oldu.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,30 deฤer kaybederken, holding endeksi yรผzde 1,84 deฤer kazandฤฑ.
Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 3,90 ile menkul kฤฑymet yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ, en รงok kaybettiren yรผzde 3,76 ile spor oldu.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, ABD Merkez Bankasฤฑnฤฑn (Fed) faizi sabit bฤฑrakmasฤฑ ve Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn sรถzle yรถnlendirmelerinin ardฤฑndan karฤฑลฤฑk bir seyir izlendiฤini belirti.
Yarฤฑn yurt iรงinde enflasyon, ihracat rakamlarฤฑ, uluslararasฤฑ derecelendirme kuruluลu Standard & Poor’s’un (S&P) piyasalar kapandฤฑktan sonra aรงฤฑklamasฤฑ beklenilen Tรผrkiye deฤerlendirme raporunun takip edileceฤini dile getiren analistler, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam, hizmet sektรถrรผ Satฤฑnalma Yรถneticileri Endeksi (PMI) ile ISM hizmet sektรถrรผ PMI verilerinin piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda bulunacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 10.300-10.400 seviyelerinin direnรง, 9.700 ve 9.600 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katฤฑlan ekonomistler, nisan ayฤฑnda Tรผketici Fiyat Endeksi’nin (TรFE) yรผzde 3,22 artacaฤฤฑnฤฑ tahmin ediyor.
Ekonomistlerin nisan ayฤฑ enflasyon beklentilerinin ortalamasฤฑna gรถre, bir รถnceki ay yรผzde 68,50 olan yฤฑllฤฑk enflasyonun yรผzde 69,87’ye รงฤฑkacaฤฤฑ รถngรถrรผlรผyor.
รte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de nisanda 43,65 oldu.







