Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 34,38 puan ve yรผzde 0,36 deฤer kazanarak 9.564,85 puana รงฤฑktฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,75 ve holding endeksi yรผzde 0,37 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 0,93 ile taล toprak olurken, tek kaybettiren yรผzde 1,47 ile gayrimenkul yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ oldu.
Dรผn, dalgalฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,18 deฤer kaybฤฑyla 9.530,47 puanla tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) gelecek dรถnem politikalarฤฑna iliลkin belirsizliklerin fiyatlamalarฤฑ zorlaลtฤฑrmaya devam ettiฤini belirterek, bugรผn yoฤun veri gรผndeminin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑna yerleลtiฤini sรถyledi.
Dรผn, Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Mehmet ลimลek, Uluslararasฤฑ Finans Enstitรผsรผ (IIF) tarafฤฑndan dรผzenlenen Kรผresel Gรถrรผnรผm Forumu’nda Tรผrkiye ekonomisine iliลkin deฤerlendirmelerde bulundu.
ลimลek, piyasalarฤฑn ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn genel olarak enflasyonun dรผลeceฤi ve Orta Vadeli Program’ฤฑn (OVP) sonuรง vereceฤine inanmaya baลladฤฑฤฤฑnฤฑ ifade ederek, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Tรผrkiyeโye bakฤฑล aรงฤฑsฤฑ geรงen seneye gรถre deฤiลti. Geรงen yฤฑl yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ortodoks politikalardan geri adฤฑm atฤฑlmasฤฑ, programฤฑn uygulanmamasฤฑ ihtimali konusunda ลรผpheleri vardฤฑ. Bu yฤฑl bu konuda neredeyse hiรง soru gelmedi. Yani artฤฑk programฤฑn sรผrekliliฤine dair soru gelmiyor, sorular daha รงok programฤฑn detaylarฤฑna iliลkin oluyor.”
Analistler, bugรผn yurt iรงinde konut satฤฑล ile haftalฤฑk para ve banka istatistikleri, yurt dฤฑลฤฑnda ise Avro Bรถlgesi’nde รถdemeler dengesi ve ABD’de Philadelphia Fed imalat endeksi baลta olmak รผzere yoฤun veri gรผndeminin takip edileceฤini belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.700 seviyelerinin direnรง, 9.500 ve 9.400 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







