BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 117,44 puan artarken, toplam iลlem hacmi 103,7 milyar lira oldu.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 2,47, holding endeksi yรผzde 2,07 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 6,89 ile spor, en รงok kaybettiren yรผzde 2,07 ile inลaat oldu.
ABD’de รretici Fiyat Endeksi (รFE), nisanda aylฤฑk bazda yรผzde 0,5 ile beklentilerin รผzerinde artarken, yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 2,2 yรผkseldi.
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell, kฤฑsฤฑtlayฤฑcฤฑ para politikasฤฑnฤฑn enflasyonu dรผลรผrmesinin beklenenden daha uzun sรผrebileceฤini dรผลรผndรผฤรผnรผ belirtti.
Analistler, ABD’de aรงฤฑklanan รFE verisi ve Powell’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑyla Fed’in gelecek dรถnem politikalarฤฑna iliลkin belirsizliklerin devam ettiฤini belirterek, yarฤฑn รผlkede aรงฤฑklanacak Tรผketici Fiyat Endeksi (TรFE) verisinden alฤฑnacak sinyallerin piyasalarda oynaklฤฑฤฤฑ artฤฑrabileceฤini sรถyledi.
Yarฤฑn yurt iรงinde bรผtรงe dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de TรFE’nin yanฤฑ sฤฑra Avro Bรถlgesi’nde bรผyรผme ve sanayi รผretiminin takip edileceฤini dile getiren analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 10.200 ve 10.300 seviyelerinin direnรง, 10.000 ve 9.900 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







