BİST'te yabancı takas oranı artıyor

BİST'te yabancı takas oranı artıyor

BİST'te yabancı takas oranlarındaki değişim dikkat çekiyor. Bu yeni bir rallinin başlangıcı olabilir mi? Bugün için DOHOL, TTKOM, YKBNK hisselerine dikkat !

A+A-

Borsa yatırımcılarının hayal kırıklığı devam ediyor. Bir türlü beklenen ralli gelmezken, gün içi sert hareketler endişeyi artırıyor. Pek Borsa İstanbul yatırımcısı için güneş ne zaman doğacak?

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe yatay başlangıç yapmasının ardından 9.336 seviyesini test etti. Gün sonuna doğru bankalara kısmi satış gelmesi sanayi tarafında da baskıyı artırırken, endeks günü %1’e yakın düşüşle tamamladı. En çok düşen paylar TATEN, OTKAR, AGHOL, ECILC, MGROS olurken, puansal bazda endeksi BIMAS, THYAO, FROTO, MGROS, TUPRS baskıladı. SCTR, YKBNK, SAHOL ve KCHOL endeksi yukarı çeken paylar oldu.

İnfo Yatırım bugün BİST100 Endeksi'nde  başlangıç beklerken, yabancı takas oranındaki artış dikkat çekiyor.

Alnus Yatırım  da BİST-100 Endeksi’nin, yeni işlem gününde yatay bir açılış bekliyor ve yine volatilitesi yüksek  fiyatlamaların ortaya çıkabileceği söylüyor. 

Yapı Kredi Yatırım ise, seans içi geri çekilmelerde ise 9. 000 seviyesini ilk önemli destek noktası olmaya devam edeceğini belirterek 9.250 direncinin aşılması durumunda önce 9. 350, ardından ise 9. 400 seviyesini hedefleneceğini ifade ediyor.

Bugün Borsa İstanbul üzerinde etkisi olacak Aselsan ve Anadolu Grubu Holding bilançoları da talip edilecek.

İş Yatırıma göre bugün piyasa hareketli olması beklenen şirketler ise şunlar: Bugün hareketlenmesi muhtemel hisseler: DOHOL, TTKOM, YKBNK

İlgili Haberler