BIST'teki son halka arz RGYAS çöktü, hisseler taban oldu. Düşüş sürecek mi?

BIST'teki son halka arz RGYAS çöktü, hisseler taban oldu. Düşüş sürecek mi?

RGYAS halka arzı borsadaki ikinci gününde taban oldu

A+A-

Borsa İstanbul'daki son halka arz olan  Rönesans Gayrimenkul RGYAS ikinci işlem gününde taban oldu. Talep toplaması 17-18-19 Nisan 2024 tarihlerinde 135 TL'den gerçekleştirilen Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ payları 26 Nisan'daki gong töreni ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı.

>>>Son halka arz RGYAS faciası büyüyor, hisselerde fiyat istikrarı salı günü de çalışmıyor

İlk işlem gününde açılış sonrası 148.50 TL'ye yükselerek tavan olan ve kapanışını bu seviyeden yapan hisse bugünkü ikinci işlem gününde, yüksek işlem hacmi ile taban oldu. Fiyatı %10 kayıpla 133.70 TL yani halka arz fiyatının da altına gerileyen hisse daha kısmen toparlandı ve 135.30 TL ile halka arz fiyatının hemen üstünde işlem görmeye başladı. Ancak kapanışa doğru yeniden gerileyen hisse %9.7 kayıp ve günün en çok işlem yapılan ikinci hissesi olarak günü tamamladı.

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen halka arzın izahnamesinde 30 gün süre ve brüt halka arz geliinin %25 ile sınırlı olmak kaydıyla "fiyat istikrarı" taahüt edilmişti.

>>> LILAK halka arzı başvuruları ne zaman başlıyor, yatırımcıya kaç hisse verilecek

>>> KOTON halka arzı başvuruları ne zaman başlıyor, yatırımcıya kaç hisse verilecek

Bugün başlayan satışların yoğunlaşması durumunda %25 sınırının aşılması ve kayıpların artmasından endişe duyuluyor. 

Halka arza aracılık eden aracı kurumların dışında bazı aracı kurumlar da hazırladıkları raporda Rönesans Gayrimenkul RGYAS hisselerinin halka arz fiyatını "iskontolu" bulmuştu.

>>> İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

>>> THYAO hiseleri için altı kurumdan yeni hedef fiyat açıklaması

İlgili Haberler