Bitcoin 10 bin dolar sınırında

Bitcoin 10 bin dolar sınırında

Bitcoin ve diğer sanal para birimleri pazartesi günü Japonya ve ABD'deki düzenleme kaygılarının azalmasıyla birlikte yükseldi.

A+A-

Bitcoin ve diğer sanal para birimleri pazartesi günü Japonya ve ABD'deki düzenleme kaygılarının azalmasıyla birlikte yükseldi.
 
Bitcoin, bugün %8,46 artışla 8.462 dolardan 9,793,70 dolara kadar değer kazandı. Kripto para, geçtiğimiz hafta ABD ve Japonya'daki düzenleyici kurum kaygılarının etkisiyle %18 değer kaybetmişti.
 
Diğer yandan Ethereum %4 artışla 734,56 dolara, Ripple ise %2,31 artışla 0,82170 dolara yükseldi.

Öte yandan Bitcoin aracı kurumu Bitpanda CEO'su Eric Demuth, pazartesi günü kripto paraların altın gibi düzenlenmesi gerektiğini "düzenleme daha çok meşruluk sağlar" sözleriyle dile getirdi.
 
Ayrıca Güney Kore'de polis 20 kişiyi 28 milyon dolarlık sahtekarlık şüphesiyle gözaltına aldı. Şüpheliler, kripto para platformu kurarak yatırımcıların parasını ikiye katlama vaadinde bulunuyordu.

Bugün kripto paraları yakından ilgilendiren bir haber de Reuters'tan geldi. Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Thomson Reuters kripto para piyasalarının durumunu ölçümleyecek bir endeksi hayata geçiriyor. Şirketin piyasaların nabzını ölçen MarketPsych isimli ürünü kapsamında sunulacak bu endeks için kripto paralarla ilgili 400'ü aşkın web sayfası sürekli olarak taranacak. Böylece bu piyasadaki genel algı ve durum hakkında yatırımcılara bilgi verilecek.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.