Bitcoin 71 bin doları geçerek rekor tazeledi, işte uzman beklentileri

Bitcoin 71 bin doları geçerek rekor tazeledi, işte uzman beklentileri

Kripto para Bitcoin Pazartesi günü %3,5'e kadar tırmanarak 71.829$'a ulaştı. Peki bundan sora ne olacak? İşte tüm beklentiler

A+A-

BORSATEK.COM - Bitcoin, Pazartesi günü 71.000 doları aşarak yeni bir kilometre taşına ulaştı ve kazanç serisini altı güne çıkardı. Kripto para biriminin değeri bu yıl yaklaşık %70 arttı.

Yükseliş, ABD borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) yapılan önemli girişlerle ve yatırımcıların yaklaşan ABD enflasyon raporunu beklerken risk iştahı göstermesiyle desteklendi.

Bitcoin Pazartesi günü %3,5'e kadar tırmanarak 71.829$'a ulaştı. Ether, Solana ve Avalanche gibi diğer kripto para birimleri de kazançlar yaşadı.

Son iki ayda ABD'de yeni Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesi, kripto piyasalarında daha geniş bir dalgalanmayı tetikledi ve yaklaşık 10 milyar dolarlık net giriş sağladı.

Londra Borsası'nın Bitcoin ve Ether borsada işlem gören senetler için başvuruları kabul ettiğini teyit eden duyurusu ve Tayland'ın menkul kıymetler düzenleyicisinin perakende yatırımcıların denizaşırı kripto ETF'leri satın almasına izin vermesi de olumlu havaya katkıda bulundu.

Yeni Bitcoin ETF'lerinin başarısı, kripto varlıklar için birkaç yükseliş sinyalinden sadece biri. Merakla beklenen bir diğer olay ise Nisan ayında yapılması planlanan ve Bitcoin'in arz artışını yarıya indirecek olan dört yıllık "yarılanma".

Çeşitli teknik göstergeler de hem kurumsal hem de perakende yatırımcıların ilgisinin arttığını gösteriyor. Chicago merkezli CME Group'un Bitcoin vadeli işlem piyasasına olan açık ilgi bu yılın en düşük seviyesinden %44 oranında arttı. Dahası, fonlama oranındaki toparlanma, yatırımcıların Bitcoin'de kaldıraçlı uzun pozisyon açmak için prim ödemeye giderek daha istekli olduğunu gösteriyor.

Bitcoin'in rallisi, kripto para biriminin ana akım finans tarafından giderek daha fazla kabul gördüğünü gösteriyor. Yatırımcılar, enflasyona karşı korunma ve potansiyel olarak yüksek getiri elde etme aracı olarak Bitcoin'e ilgi gösteriyor.

Bitcoin'in geleceği ve tahminler

Fiyatı 71 bin doları geçen Bitcoin sadece 2024'te yüzde 70'e yakın değer kazandı. 2023 sonunda 41 bin dolar seviyesinde olan Bitcoin'in fiyatı 71 bin doları da geçti. Peki bundan sonra ne olabilir?. İŞte Bitcoin hakkında bilinmesi gerekenler...

2024 Yılı Tahminleri:

  • Teknik Göstergeler: Çeşitli teknik göstergeler, 2024 yılı için Bitcoin'e dair nötr bir tahminde bulunuyor.
  • Uzman Görüşleri:
    • Tom Lee: Bitcoin'in Nisan 2024'e kadar $180.000'a ulaşabileceğini öngörüyor.
    • WalletInvestor: 2024'ün sonunda Bitcoin'in $40.844 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.
    • Kripto Yatırımcıları: Birçok kripto yatırımcısı, Bitcoin'in 2024'te $100.000'a yükseleceğini düşünüyor.

Yükseliş Etkenleri:

  • Bitcoin Halving: 2024'te gerçekleşecek halving, Bitcoin arzını yarıya indirerek fiyatta yukarı yönlü bir baskı oluşturabilir.
  • Düzenlemeler: Düzenleyicilerin kripto paraya bakış açısı, Bitcoin fiyatını etkileyebilir.
  • Genel Ekonomik Durum: Küresel ekonominin gidişatı da Bitcoin fiyatını etkileyebilecek faktörlerden biridir.

Riskler:

  • Yüksek Volatilite: Bitcoin, oldukça yüksek volatiliteye sahip bir varlık. Bu nedenle, fiyatında ani dalgalanmalar yaşanabilir.
  • Düzenleme Riskleri: Kripto paraların yasaklanması veya sıkı düzenlemelere tabi tutulması, Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyebilir.

Bu haber toplam 664 defa okunmuştur
İlgili Haberler