Bitcoin Rekor Kırdı: 70.000 Doları Geçti

Bitcoin Rekor Kırdı: 70.000 Doları Geçti

Kripto para birimi Bitcon, yüksek voatilite ile birlikte 70 bin dolar seviyesini de geçerek rekor kırdı

A+A-

Kripto para birimi Bitcoin, Cuma günü yatırımcıların yoğun ilgisi ve faiz oranlarında küresel bir düşüş beklentisiyle tarihi bir seviyeye yükselerek 70.000 doları aştı.

Bitcoin, hızlı bir yükselişin ardından 70.105 dolar seviyesine kadar ulaştı, ancak daha sonra  68.317,72 dolara kadar geriledi

Son haftalarda Bitcoin'e yatırım fonlarına milyarlarca dolar akması, Ethereum blok zinciri platformuna yapılan yatırımlar ve Nisan ayında planlanan Bitcoin "yarılanma" etkinliği gibi iyimser tahminler, talebi daha da körükledi.

Ancak, Bitcoin'in spekülatif bir varlık olması ve volatiliteye maruz kalması, bazı yatırımcıları endişelendiriyor. Salı günü rekor seviyeye ulaşmasının ardından Bitcoin, 60.000 dolar seviyesinin altına geriledi.

Ocak ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun 11 spot Bitcoin ETF'sini onaylaması, kripto piyasaları için dönüm noktası olmuştu. Bu onay, Bitcoin'e yatırımcı ilgisini artırdı ve kurumsal yatırımcıların da bu piyasaya girmesini sağladı.

LSEG verilerine göre, ABD'nin en büyük 10 spot Bitcoin fonuna net girişler 1 Mart'ta sona eren haftada 2,2 milyar dolara ulaştı. BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ına (IBIT.O) 2 milyar dolardan fazla para aktı.

Bitcoin'deki son yükseliş, Ether gibi diğer kripto para birimlerini de etkiledi. Ether, %1,62 artışla 3.939,84$'a yükseldi. Coinbase hisseleri %8,2, kripto madencileri Riot Platforms (RIOT.O) ve Marathon Digital (MARA.O) ise sırasıyla %5,1 ve %9,6 oranında artış kaydetti.

 

İlgili Haberler