Bitcoin, EFT onayı ihtimali ile 18 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Bitcoin, EFT onayı ihtimali ile 18 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Bitcoin Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

A+A-

Borsa yatırım fonlarının en büyük kripto tokenine yatırım yapmasına yönelik onay beklentilerinin yoğunlaşmasıyla Bitcoin 18 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Bitcoin Perşembe günü Asya saatlerinde %3,6 kadar değer kazanarak 36.856 $'a yükseldi ve Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Daha küçük tokenler Ether %2,2'ye kadar yükselirken Solana %3,2 ilerledi. Dijital tokenler Terra ve Luna, geçen yıl kripto piyasasının 1,5 trilyon dolarını silen derin bir düşüşe yol açtı.

Bloomberg Intelligence analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas'ın bir notuna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun "teorik olarak onay emri vermesi" için Perşembe günü en az sekiz günlük kısa bir pencere açıldı. Analistler, notta "Onaylar bu ay gelmese bile, 10 Ocak'a kadar onaylanma şansının hala %90 olduğuna inanıyoruz" diye yazdılar.

On yılı aşkın bir süredir devam eden müzakerelerin ardından düzenleyici kurumun potansiyel onayına ilişkin iyimserlik, token'ı bu yıl %120'den fazla destekledi. Buna karşılık, küresel hisse senetleri aynı dönemde %10 gibi mütevazı bir artış gösterdi.

İlgili Haberler