Bitcoin'in fiyatını 141 bin dolara yükseltecek gelişme

Bitcoin'in fiyatını 141 bin dolara yükseltecek gelişme

Onaylanan bir ETF, kripto piyasasına 14 milyar dolara, Bitcoin fiyatını 141 bin dolara çıkarabilir.

A+A-

BlackRock Bitcoin ETF'sinin onaylanması, Bitcoin'i 141 bin dolara çıkarabilir. Konu ile ilgili bir araştırma, kurumsal ilginin kripto piyasasına 14 milyar dolar çekeceğini gösteriyor. EFT'nin onayı ile, Bitcoin fiyatının 141 bin dolara yükselmesi fiyatta %200'den fazla artış anlamına geliyor.

Kripto piyasası, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock'tan bir spot bitcoin ETF'si onayı için heyecanlı bir şekilde bekliyor.

Yeni bir araştırmaya göre, onaylanan bir ETF, kripto piyasasına 14 milyar dolara, Bbitcoin fiyatını 141.000 dolara çıkarabilir.

CoinShares'in araştırma müdürü James Butterfill tarafından hazırlanan bir rapor, ABD'deki tahmini 14,4 trilyon dolarlık adreslenebilir varlıkların %10'unun, ortalama %1'lik bir tahsisatla spot bir bitcoin ETF'sine yatırım yapacağını öne sürdü.

Bu, 1,44 milyar dolarlık bir girişe ve bitcoin fiyatında %200'den fazla bir artışa işaret ediyor. 

BlackRock, onayı yakın olan potansiyel bir ETF için başvuran ilk büyük varlık yöneticisi oldu. Şirket, 2022'nin başlarında başvurusunu SEC'e sundu ve kurumun kararını bekliyor.

Ekonomistler, BlackRock'tan bir ETF onayının kripto piyasası için önemli bir katalizör olabileceğini söylüyor.

CoinShares'in araştırma direktörü James Butterfill, "Onay, kripto para birimleri için gerçek bir dönüm noktası olacak.Bu, kurumsal yatırımcıların kripto para birimlerine daha fazla erişimi olacağı ve bu da fiyat üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağı anlamına geliyor." dedi.

İlgili Haberler