Bitcoin Ekim ayına hızlı bir ralliyle giriş yaptı

Bitcoin Ekim ayına hızlı bir ralliyle giriş yaptı

Bitcoin Ekim ayına yükselişle başladı. Kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olan Bitcoin 6 haftanın en yüksek seviyesini görürken, ralliye diğer kripto varlıklar da katıldı.

A+A-

Ekim ayının başında girişlerin artmasıyla Bitcoin son altı haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Bitcoin 28 bin doların üzerini test ederken Ether, Litecoin ve Solana gibi varlıklar da ralliye katıldı. Yatırımcılar, iflas eden kripto Borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'in Salı günü başlaması planlanan duruşmasını bekliyor.

Bitcoin Eylül ayında yüzde 4,1 yükselmiş, ancak geçen çeyrekte yüzde 11 düşmüştü. Bitcoin son dört yılın her birinde Ekim ayında değer kazandı.

OrBit Markets'ın kurucu ortağı Caroline Mauron, "Muhtemelen yeni bir muhasebe çeyreğinin başlamasıyla önemli alım akışları olmuş gibi görünüyor ve sonuçta ortaya çıkan hareketler hafta sonu likiditesinin az olmasıyla daha da şiddetlendi" dedi.

 

Rallinin, kripto piyasaları için genellikle olumlu bir ay olan Ekim ayında da devam etmesinin beklendiğini ve Bitcoin için bir sonraki ana direnç seviyesi olarak 30 bin dolar olduğu ifade edildi.

Alpha Impact'in kurucu ortağı Hayden Hughes, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun geçen hafta kararı ertelemesine rağmen BlackRock Inc. şirketinin Bitcoin ETF tekliflerini onaylayacağı spekülasyonunun da ralliye yardımcı olduğunu söyledi.

Bankman-Fried geçtiğimiz hafta, mahkemeye çıkmasına günler kala Brooklyn federal hapishanesinden salıverilmek için yaptığı bir başka teklife daha olumsuz karşılık almıştı.

CoinDesk'in haberine göre, geçtiğimiz Kasım ayında hacklenen FTX ile bağlantılı bir cüzdan, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez faaliyet gördü ve 4 milyon dolardan fazla Ether taşındı.

İlgili Haberler