Bitcoin'de ayı piyasasının sonuna mı gelindi?

Bitcoin'de ayı piyasasının sonuna mı gelindi?

Bitcoin ve genel olarak kripto piyasası, uzun süreli düşüş eğilimlerini sürdürerek yatırımcıları endişeli bırakıyor. Ancak bazı analistler, Bitcoin'in potansiyel olarak yükselişe geçeceğine işaret eden göstergeleri takip ediyor.

A+A-

Bitcoin (BTC) ve daha geniş kripto piyasası uzun süreli düşüş eğilimleriyle boğuşmaya devam ederek yatırımcıları bir ralliyi tetikleyebilecek potansiyel faktörlere karşı tetikte bırakıyor. Özellikle analistler, ikinci yılında ayı piyasasının sona erdiğine işaret edebilecek göstergeleri yakından takip ediyor.

Özellikle, Seth_fin takma adıyla bilinen bir kripto analisti 16 Eylül'de bir Twitter’da potansiyel bir yükselişi işaret eden iki teknik göstergeyi paylaşması iyimserliğe yol açtı.

Analist gönderisinde, Bitcoin Gauss kanalının yeşile döndüğünü ve bunun bir yükseliş sinyali ve hakim düşüş eğiliminin olası bir tersine çevrilmesi olarak yorumlanabileceğini belirtti. Gauss kanalı göstergesi, finansal piyasalardaki fiyat eğilimi yönlerini tahmin eden istatistiksel kavramlardan türetilen teknik bir araç.

İkinci olarak, Bollinger Bandı Genişlik Yüzdesinin en düşük seviyesine ulaştığını ve bunun da fiyat oynaklığında yaklaşan bir artışa işaret ettiğini belirtti ve "Bitcoin Gauss kanalı yeşile döndü ve orta bandı yeniden test ettik! Görünüşe göre ayı piyasası dikiz aynasında olabilir. Ama hepsi bu kadar değil! Bollinger Bandı Genişlik Yüzdesi en düşük seviyede ve yaklaşan PATLAYICI bir hareketin sinyalini veriyor!" dedi

Analist, Bollinger Bandı Genişlik Yüzdesinin artan oynaklığa işaret ederken hareketin yönünü belirtmediğini vurgulayarak belirli bir yön tahmini yapmaktan kaçındı.

Kurumsal yatırımların lider kripto paraya çekilmesini bekleyen Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) gibi düzenleyici gelişmeler de yakından izleniyor. Ancak Bitcoin, 25.000 dolar destek seviyesini korumakta zorlanıyor ve 30.000 dolar seviyesini aşmakta başarısız oluyor. Deutsche Bank'ın kripto para saklama hizmetleri başlatması haberine rağmen oynaklık devam ediyor.

Bitcoin'in potansiyel bir yükseliş yaşayabileceğine dair bazı teknik göstergeler bulunuyor. Ancak piyasada hala işaretler belirsizliğini koruyor ve düzenleyici gelişmeler ile FTX davasının sonuçları gibi faktörler fiyatları etkileyebilir. Bitcoin'in 30.000 dolar seviyesinin üzerinde güçlü bir yükseliş gerçekleştirebilmesi için bu faktörlerin dikkate alınması gerekiyor.

İlgili Haberler