Bitcoin her an 60 bin doların altına düşebilir!

Bitcoin her an 60 bin doların altına düşebilir!

Düşü ştrendine giren Bitcoin için uzmanlardan uyarı

A+A-

Bitcoin, kripto para yatırım fonlarından 1 Mart'tan bu yana ilk kez net çıkışlar görmesiyle Salı günü önemli bir düşüş yaşadı ve 63.000 $'ın altına geriledi.

Son 24 saat içinde %2,8 değer kaybeden, yılbaşından bu yana ise %50'nin üzerinde yükselen Bitcoin, geçen hafta 73.798 $ ile rekor seviyeye ulaşmış, ancak ardından düzeltme sürecine girmişti.

What Happens if Bitcoin Crashes to Zero?

Forex ve kripto brokeri LMAX Group'tan piyasa stratejisti Joel Kruger, Bitcoin'in genel yükseliş trendinin bozulmadığını, ancak uzun zamandır beklenen ve gecikmiş olan düzeltme göz önüne alındığında, 60.000 $'ın altına düşebileceğini belirtti.

Fundstrat'ın verilerine göre, Bitcoin ETF'leri Pazartesi günü 154,3 milyon dolarlık net çıkış gördü. Bu, 1 Mart'tan bu yana ilk net çıkış olarak dikkat çekti. Decimal Digital Currency'nin kurucu ortağı ve kripto başkanı Henry Robinson, bu kar realizasyonu davranışının, özellikle Bitcoin'i daha düşük fiyatlardan satın alan ve şimdi karını realize etmek isteyen yatırımcılar için anlaşılabilir olduğunu söyledi.

Kripto piyasasındaki kaldıraç kullanımı da Bitcoin'in düşüşüne katkıda bulundu. Coinglass'ın verilerine göre, son 24 saat içinde Bitcoin'deki kaldıraçlı uzun pozisyonlarda 480 milyon doların üzerinde likidite sağlandı. Bu kaldıraç, fiyat hareketlerini büyütüyor ve fiyatlar kaldıraçlı yatırımcıların aleyhine hareket ettiğinde, pozisyonları zorla kapatılarak satış baskısına yol açıyor.

Öte yandan yatırımcılar, Çarşamba günü sona ermesi planlanan Federal Rezerv toplantısına odaklanmış durumda. Fed'in kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumları, Bitcoin'in kısa vadeli fiyat hareketini etkileyebilir. Fed'in daha az güvercin bir tutum sergilemesi ise Bitcoin üzerinde daha fazla baskı yaratabilir.

>>>Bitcoin, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantinlilerin can simidi oldu

 

İlgili Haberler