Bitcoin ile maaş alacaklar

Bitcoin ile maaş alacaklar

Avustralyalı beyzbol kulübü Perth Heat, oyuncularına Bitcoin’le maaş ödemesi yapacağını duyurdu. Taraftarlar da alışverişlerde Bitcoin'i kullanabilecek.

A+A-

Avustralya’nın önde gelen beyzbol ekiplerinden Perth Heat artık oyuncularına Bitcoin’le ödeme yapacağını açıkladı. Avustralya’nın başarılı beyzbol ekiplerinden Perth Heat, oyuncuları kulüp cephesinden atılan en son adımla birlikte Bitcoin’le ödeme alabilecek.

Dünya çapında bir adım

OpenNode ile kurulan ortaklık kapsamında Perth Heat oyuncularına Bitcoin ödemeleri, ikinci katman çözümleri sunan Lightning Network üzerinden yapılacak. Ayrıca taraftar ürünleri ve stadyumdaki hizmetler için Bitcoin’le ödeme yapılabilecek. Bu hamlesiyle birlikte Perth Heat, dünya çapında böyle bir adım atan ilk profesyonel spor kulübü oldu. Ayrıca Perth Heat, ortaklık kapsamında bilançosunda da Bitcoin tutmayı planlıyor.

Uygulama tek seferlik değil

Perth Heat kulübü Bitcoin Baş Sorumlusu Patrick O’Sullivan, bu hamlenin enflasyon karşısında korunma amacıyla yapıldığını ve “tek seferlik” bir şey olmadığını açıkladı. Patrick O’Sullivan şunları kaydetti:

“Bu, gelecekteki belirsizliklere veya enflasyonist baskılara karşı korunmak için tek seferlik bir satın alım değil. Perth Heat, paranın ve kurumsal hazinelerin geleceğinin Bitcoin’de yaşayacağı gerçeğini benimsiyor.”

1989’da kurulan Perth Heat, şu ana kadar 15 Claxton Shield kupasını müzesine götürmeyi başardı.

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur