Bitcoin, ya sönecek ya uçacak

Bitcoin, ya sönecek ya uçacak

Ünlü fon yöneticisi Muhammed Erl-Erian, son günlerin gözde yatırım aracı Bitcoin'i değerlendirdi.

A+A-

Ünlü fon yöneticisi Muhammed Erl-Erian, son günlerin gözde yatırım aracı Bitcoin'i değerlendirdi.

bloomberght.com'da yer alan habere göre, Bitcoin genel anlamda bakıldığında, birçok bireysel yatırımcının da bu göz kamaştırıcı olaya katılmasını sağlayan az sayıda ancak kendini adamış inananlarının sayesinde müthiş bir yıl geçirdi. Bitcoin'in değerinin geçen hafta birkaç gün içinde üçte bir düşmesinin ve borsaların tüm yatırımcı faaliyetleri ile başa çıkmakta güçlük çekmesinin ardından, piyasa kendini önemli bir kavşakta buldu. Ya bu sert fiyat düzeltmesi, 
şimdiye dek bu piyasada oldukça kısıtlı kalan kurumsal yatırımların artması için bir katalizör görevi görecek ya da kaydadeğer ve tarihi bir varlık balonunun sönmesinde bir safha olacak. 

Bitcoin, yılın başında 1,000 dolar civarından geçen hafta 20,000 dolar yakınındaki rekor seviyeye sert yükselişinde, CBOE ve CME'de bitcoin vadeli kontratlarının işlem görmeye başlamasından uzmanlaşmış yatırım ürünlerinin ortaya çıkmasına kadar birkaç önemli dönüm noktasını aştı. Daha da önemlisi, bu olaylar, bitcoin'in altında yatay inovasyon olan blockchain teknolojisine yönelik artan takdiri güçlendirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.