Bitcoin yeni yıla coşkuyla girdi, 45 bin doları aştı

Bitcoin yeni yıla coşkuyla girdi, 45 bin doları aştı

Bitcoin yeni yıla Nisan 2022'den bu yana ilk kez 45000 doların üzerinde başladı ve dünyanın en büyük kripto para birimi, borsada işlem gören spot bitcoin fonlarının olası onayına ilişkin iyimserlikle 2024'e büyük primle başladı.

A+A-

Bitcoin geçen yıl 2020'den bu yana en güçlü performansıyla %154 değer kazanarak 21 ayın zirvesi olan 45.488$'a ulaştı. Son olarak %2,6 artışla 45.344$'a yükseldi ancak Kasım 2021'de ulaştığı 69.000$'lık rekor seviyenin çok uzağında kaldı.

Ethereum blok zinciri ağına bağlı madeni para Ether, Salı günü %1 artışla 2.376 dolar oldu.

Yatırımcıların odak noktası ise ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin yakında bitcoin piyasasını milyonlarca yatırımcıya daha açacak bir spot bitcoin ETF'sini onaylayıp onaylamayacağı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto para piyasasının manipülasyona açık olduğunu savunarak son yıllarda spot bitcoin ETF'leri başlatmak için yapılan çok sayıda başvuruyu reddetti.

Ancak son aylarda, düzenleyicilerin önerilen 13 spot bitcoin ETF'sinden en azından bazılarını imzalamaya hazır olduğuna dair işaretler artıyor ve kararın muhtemelen Ocak ayı başlarında alınacağı beklentileri var.

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşüreceğine dair bahislerin artması da kripto para birimleri için bir fırsat oldu ve FTX'in çöküşünün ve 2022'deki diğer kripto dünyasındaki başarısızlıkların ardından kripto piyasalarına yerleşen kasvetin dağılmasına yardımcı oldu.

HashKey Capital'de likit fonların ortağı olan Jupiter Zheng, "Kripto piyasası bu yıl kayda değer bir büyüme yaşayacak ve bunu etkileyen başlıca faktörler spot ETF'lerden gelen yatırım fonlarının akını, Bitcoin'in yarılanması ve hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de dünya genelinde daha destekleyici bir para politikası olacak" dedi.

İlgili Haberler