Bitcoin'de kritik tarih, ya 40 bin dolara düşecek ya 100 bin dolara yükselecek

Bitcoin'de kritik tarih, ya 40 bin dolara düşecek ya 100 bin dolara yükselecek

Yarılanma, Bitcoin fiyatı için kritik bir olay. Uzmanlar iki senaryo öngörüyor: 100.000$ veya 40.000$. ETF'ler ve yatırımcı tercihleri de fiyatın yönünü belirleyecek.

A+A-

Kripto para piyasası son haftalarda Bitcoin'in yarılanması olayına odaklanmış durumda. Bu önemli olay, Bitcoin'in madencilik ödüllerini yarıya indirerek arzı azaltması ve fiyatını etkilemesi bakımından önem taşıyor.

Uzmanlar, Bitcoin'in fiyatının şu anda ABD spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF'ler) ve yarılanma tarafından yönlendirildiğini söylüyor. Nexo'da Baş Ürün Sorumlusu olan Elitsa Taskova, yarılama sonrası iki senaryo öngörüyor:

İyimser Senaryo: Madenciler ellerindeki Bitcoin'leri satmadan kullanabilirlerse, fiyat 2024'te 100.000$'a ulaşabilir. Bu görüş, varlık yöneticileri ve sektör uzmanları tarafından da paylaşılıyor.

Olumsuz Senaryo: Madencilerin operasyonel finansman için Bitcoin satması, fiyatı 40.000$'a kadar düşürebilir.

Crypto expert shares 2 potential outcomes for Bitcoin price after halving

ETF Etkisi: ETF'ler, Bitcoin'i tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. ETF heyecanı azaldıkça, yatırımcıların gözü yarılanmaya çevrildi.

Yarılanmanın Eşsizliği: Bu yarılanma, ETF ralliyi takip ettiği için benzersiz. Normalde, fiyat etkisi yarılanmadan 6 ay sonra görülüyorr. Ama ETF etkisi nedeniyle bu defa tahminler daha spekülatif.

Madencilik Etkisi: Yarılanma, madencilik sektörünü de etkileyecek. Bitcoin'in değeri, madencileri yüksek enerji maliyetlerine karşı koruyacak ya da satışları tetikleyecekr.

Uzun Vadeli Etki: ETF'lerin satın alma gücü, yarılanma etkisini aşabilir. Arz dinamikleri uzun vadeli yatırımcıların tercihlerine bağlı hale geliyor.

Rekor Zirve: Yarılanmadan önce rekor zirveye ulaşılması yeni bir durum olsa da, döngü 2021'in en yüksek seviyeleriyle benzerlik gösteriyor.

 

İlgili Haberler