Bitcoin yeniden yükselişe geçti, peki düzeltme bitti mi

Bitcoin yeniden yükselişe geçti, peki düzeltme bitti mi

Bitcoin Fiyatları Yükseliyor: Kripto Para Piyasaları Canlanıyor

A+A-

Kripto para piyasaları, Bitcoin'in öncülük ettiği bir yükselişle Pazartesi günü toparlanma belirtileri gösterdi. Bitcoin, son 24 saat içinde %4 artarak 67.000 $'a ulaştı ve kısa bir süre için 68.000 $'ı gördü.

Bu yükseliş, kripto para piyasalarının son zamanlarda yaşadığı düzeltmeden sonra gerçekleşti. Bitcoin, iki haftadan kısa bir süre önce 73.000 $'ın üzerine çıkarak tarihi bir zirveye ulaşmıştı ancak geçen hafta yaşanan düzeltme fiyatların 60.000 $'ın altına düşmesine neden oldu.

Bitcoin'in yükselişinin arkasındaki birkaç faktör var. Ocak ayında ABD'de düzenleyici onay alan ve yatırımcıların kripto alanına olan ilgisini yeniden canlandıran spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) yönelik talep devam ediyor. Buna ek olarak, Bitcoin'in Nisan ayında planlanan ve yeni tokenların ihracını yarıya indirecek olan "yarılanması", artan taleple birlikte fiyatları daha da destekliyor.

Öte yandan geleneksel hisse senetlerindeki büyük dalgalanmalarla güçlü bir korelasyon sergiledikleri için daha geniş piyasa duyarlılığı da dijital varlıkların performansında önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz hafta hem Dow Jones Endüstriyel Ortalaması hem de S&P 500 rekor seviyelere yükseldi; bu eğilim Bitcoin için destekleyici bir zemin oluşturdu ve kripto satışlarının durdurulmasına katkıda bulundu.

Bitcoin'e ek olarak, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ether de %4'lük bir artışla 3.500 dolara ulaştı. Aralarında %1 artış gösteren Cardano ve %3 artış gösteren Polygon'un da bulunduğu altcoinler de hafta başında yükselişlerini sürdürdü. Ancak, Dogecoin ve Shiba Inu'nun her birinin %1 oranında düşmesiyle meme coin'lerde daha durgun hareketler yaşandı.

Bitcoin Fiyatını Etkileyen Faktörler:

  • Spot Bitcoin ETF'lerine talep
  • Bitcoin'in Nisan ayındaki "yarılanması"
  • Geleneksel hisse senetlerindeki yükseliş

 

İlgili Haberler