BMW araçlardaki kablosuz şarjın iPhone 15'e hasar verdiği ortaya çıktı

BMW araçlardaki kablosuz şarjın iPhone 15'e hasar verdiği ortaya çıktı

Bir iPhone 15'iniz varsa ve bir BMW kullanıyorsanız, cihazı şimdilik aracın kablosuz şarj pediyle şarj etmekten kaçınmanız en iyisi olabilir. Ortaya çıkan raporlara göre bu araçlardaki şarj cihazı iPhone 15'lerdeki NFC çipine hasar veriyor.

A+A-

MacRumors Forumlarında ve eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te paylaşılan yorumlara göre, geçtiğimiz hafta bazı BMW sahipleri iPhone 15'lerinin NFC çipinin cihazı araçlarının kablosuz şarj pediyle şarj ettikten sonra artık çalışmadığından şikayet etti. Etkilenen müşteriler iPhone'un beyaz ekranlı bir veri kurtarma moduna geçtiğini ve cihaz yeniden başlatıldıktan sonra NFC çipinin artık işlevsel olmadığını söylüyor.

Bir iPhone'da NFC çipi Apple Pay ve dijital araba anahtarları gibi özellikleri destekliyor. Etkilenen kullanıcılar Wallet uygulamasında "Apple Pay Ayarlanamadı" hata mesajı alıyor ve sorunu çözmenin bir yolu yok gibi görünüyor. Bazı müşteriler, Apple'ın NFC çipinin arızalandığını onayladıktan sonra iPhone'larını değiştirdiğini, ancak değiştirilen iPhone'un da aynı soruna karşı savunmasız olduğunu, bu nedenle şu anda kalıcı bir çözüm olmadığını söylüyor.

screenshot_4-007.jpg

Şu ana kadar şikayetler iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarından gelmiş olsa da, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın da etkilenmiş olması mümkün, bu nedenle herhangi bir iPhone 15 modelinin sahipleri bu sorun çözülene kadar dikkatli davranmalı.

Sorunun spesifik nedeninin ne olduğu, kaç müşterinin etkilendiği ve hangi BMW modellerinin etkilendiği belli değil.

İlgili Haberler